Geen last meer van verstoppingen met deze tips

By 15 december 2016Blog

Allemaal kennen we het fenomeen wel: een afvoer die verstopt raakt. Op een of andere manier is de spoelbak in de badkamer, het doucheputje of het toilet verstopt geraakt en wil het water niet meer weglopen. We halen de bekende plopper tevoorschijn en proberen daarmee het euvel te verhelpen. Mocht dat niet werken, dan gaan we al snel over op de meer chemische middelen die we bij liters tegelijk de afvoer in gutsen. Het moge duidelijk zijn dat dit zeker niet bevorderlijk is voor het milieu. Tijd om een nieuwe levenshouding aan te nemen waar verstoppingen geen deel meer van uitmaken. We geven enkele tips om verstoppingen te voorkomen.

Bladeren in het riool

Iets wat bij de meeste woningen niet echt een rol kan spelen maar bij sommige huishoudens des te meer, is de hoeveelheid bladeren die in het riool terecht komen. Sommige woningen zijn voorzien van een aantal putten rondom de woning. Wanneer het hard regent, kan op die manier het water wegstromen als de bodem onvoldoende capaciteit heeft om zelf het water af te voeren. Let hierbij goed op dat er niet teveel bladeren in de afvoer terecht kan komen. Hierdoor kan het riool namelijk snel verstopt raken. Probeer de afvoeren van tijd tot tijd vrij van bladeren te maken en de hoeveelheid bladeren die het riool binnen kan komen te beperken, bijvoorbeeld door een soort zeef of filter op de afvoeren te plaatsen. Op die manier komen er minder bladeren het riool in.

De wasbak is geen afvoer

Veel mensen spoelen vrijwel alles door de gootsteen, zo ook pannen met jus. Probeer dit niet te doen, aangezien de etensresten en vooral vet in de afvoer kunnen ophopen en aldaar voor verstoppingen kunnen zorgen.

Call Now Button