Spoedservice
Verstoppingen tot dakbedekking
Ervaren vakmannen
CV installatie/reparatie
010-2681920
snel bereikbaar

Gootsteen verstopping in Vlaardingen oplossen

Een gootsteen verstopping is nooit prettig. Niet alleen zorgt een verstopping in de gootsteen ervoor dat het water niet meer door de afvoer van de gootsteen wordt afgevoerd, maar vaak gaat het ook gepaard met vieze luchtjes die uit de afvoer naar boven komen. Het wordt namelijk meestal veroorzaakt door een ophoping van afval in de afvoer. In geval van een gootsteen verstopping in Vlaardingen kunt u echter gebruik maken van onze services als loodgieter. Nadat u contact met ons op heeft genomen en uw probleem heeft beschreven sturen wij een loodgieter bij uw thuis langs. In zeer korte tijd kunt u dan weer beschikken over een goed functionerende gootsteen.

Zelf doen of niet? gootsteen verstopping vlaardingen

De meeste gootstenen hebben een zelfde soort systeem. Hierdoor hebben de meeste verstoppingen dezelfde oorzaak en kunt u deze in sommige gevallen zelf oplossen. Onder de afvoer van een gootsteen zit een zogenaamde sifon. Dit is een waterslot wat door de vorm ook wel een zwanenhals wordt genoemd. Meestal is de reden dat er vuil en etensresten in de sifon zijn blijven hangen. U kunt de sifon loskoppelen om vervolgens te proberen om de verstopping hierin los te krijgen en op te lossen. Heeft u echter zelf geen verstand van het loskoppelen van een gootsteen of laat u deze soms onsmakelijke taak liever aan iemand anders over. Schakel dan onze loodgieters in.

Wat zijn de gevolgen van een gootsteen verstopping in Vlaardingen?

Heeft u te maken met een verstopping in de afvoer van uw gootsteen? Dan stroomt het water niet meer weg. In sommige gevallen stroom water nog wel weg, alleen gaat dit vaak tergend  langzaam. Dit is natuurlijk geen pretje. U wordt hierdoor immers belemmerd in het gebruik van uw gootsteen. Wilt u dat het water weer fatsoenlijk richting het riool stroomt? Dan moet u de afvoer van uw gootsteen ontstoppen. Wacht vooral niet tot het probleem vanzelf verdwijnt, want dit gebeurt namelijk niet. Sterker nog, het probleem wordt dan juist alleen nog maar erger. De verstopping wordt groter, waardoor het voor water nog lastiger wordt om er langsheen te komen.

Naast het niet wegstromen van het water kunt u meer vervelende gevolgen ervaren van een verstopte gootsteen. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er stankoverlast ontstaat. Dit is met name het geval als de verstopping in het sifon zit. De lucht kan dan namelijk makkelijk uw woning binnendringen via het afvoerputje. In het begint valt het nog wel mee met de stank, maar dit wordt steeds heviger. Reden genoeg dus om direct in actie te komen wanneer u te maken heeft met een gootsteenverstopping!

Hoe voorkomt u verstopte putjes?

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat één van uw putjes verstopt raakt. Het is onmogelijk om al het vuil dat met het water afgevoerd wordt op te vangen. De zwanenhals onder uw wasbak is er op gemaakt dit vuil op te vangen en dit is dan ook de plek waar de meeste opstoppingen voorkomen. Voordat u de loodgieter inschakelt, kunt u eerst zelf een paar dingen proberen om uw putje te ontstoppen. Mochten de problemen hierna nog steeds bestaan, dan is het tijd om een professional te bellen.

Een vloeibare ontstopper

U kunt in de meeste supermarkten voor niet al te veel geld een chemische ontstopper kopen die u in uw putje giet en die het werk voor u doet. Dit is makkelijk, maar deze middelen zijn vaak slecht voor het milieu en erg schadelijk voor de gezondheid. U kunt hetzelfde effect bereiken door bak soda en azijn te gebruiken om uw putje te ontstoppen. Dit is goedkoper en beter voor het milieu.

Met de ouderwetse ontstopper

De ouderwetse ontstopper is vooral voor vuilophopingen in de sifon erg effectief. Zorg er eerst voor dat er geen lucht door de overloop gaten kan gaan door ze af te tapen of iemand in te schakelen die ze voor u dichthoudt. Zet de ontstopper over de put en begin met pompen. Als u dit succesvol gedaan heeft loopt het water weer vlot weg.

De sifon reinigen

U kunt ook zelf de sifon reinigen, dit is een makkelijk maar onaantrekkelijke klus. Plaats een emmer onder de sifon en draai hem los. Reinig de zwanenhals en de pijpen die nog vast zitten grondig en draai alles weer stevig in elkaar.

Kan u verstoppingen voorkomen?

Er zijn een paar dingen die u kan doen om verstoppingen van uw afvoerputjes te voorkomen. Het belangrijkste is dat u ze schoonhoudt. Dit kan door er elke maand bak soda en azijn in te doen, door de sifon regelmatig te reinigen en door netjes over de putjes te plaatsen om het vuil op de vangen voordat het ook maar de pijpen in kan.