spoedservice

Verstoppingen tot dakbedekking

010-2681920
snel bereikbaar

Ervaren vakmannen

CV installatie/reparatie

Gootsteen verstopping in Vlaardingen oplossen

Een gootsteen verstopping is nooit prettig. Niet alleen zorgt een verstopping in de gootsteen ervoor dat het water niet meer door de afvoer van de gootsteen wordt afgevoerd, maar vaak gaat het ook gepaard met vieze luchtjes die uit de afvoer naar boven komen. Het wordt namelijk meestal veroorzaakt door een ophoping van afval in de afvoer. In geval van een gootsteen verstopping in Vlaardingen kunt u echter gebruik maken van onze services als loodgieter. Nadat u contact met ons op heeft genomen en uw probleem heeft beschreven sturen wij een loodgieter bij uw thuis langs. In zeer korte tijd kunt u dan weer beschikken over een goed functionerende gootsteen.

Zelf doen of niet?

De meeste gootstenen hebben een zelfde soort systeem. Hierdoor hebben de meeste verstoppingen dezelfde oorzaak en kunt u deze in sommige gevallen zelf oplossen. Onder de afvoer van een gootsteen zit een zogenaamde sifon. Dit is een waterslot wat door de vorm ook wel een zwanenhals wordt genoemd. Meestal is de reden dat er vuil en etensresten in de sifon zijn blijven hangen. U kunt de sifon loskoppelen om vervolgens te proberen om de verstopping hierin los te krijgen en op te lossen. Heeft u echter zelf geen verstand van het loskoppelen van een gootsteen of laat u deze soms onsmakelijke taak liever aan iemand anders over. Schakel dan onze loodgieters in.

Wat zijn de gevolgen van een gootsteenverstopping?

Heeft u te maken met een verstopping in de afvoer van uw gootsteen? Dan stroomt het water niet meer weg. In sommige gevallen stroom water nog wel weg, alleen gaat dit vaak tergend  langzaam. Dit is natuurlijk geen pretje. U wordt hierdoor immers belemmerd in het gebruik van uw gootsteen. Wilt u dat het water weer fatsoenlijk richting het riool stroomt? Dan moet u de afvoer van uw gootsteen ontstoppen. Wacht vooral niet tot het probleem vanzelf verdwijnt, want dit gebeurt namelijk niet. Sterker nog, het probleem wordt dan juist alleen nog maar erger. De verstopping wordt groter, waardoor het voor water nog lastiger wordt om er langsheen te komen.

Naast het niet wegstromen van het water kunt u meer vervelende gevolgen ervaren van een verstopte gootsteen. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er stankoverlast ontstaat. Dit is met name het geval als de verstopping in het sifon zit. De lucht kan dan namelijk makkelijk uw woning binnendringen via het afvoerputje. In het begint valt het nog wel mee met de stank, maar dit wordt steeds heviger. Reden genoeg dus om direct in actie te komen wanneer u te maken heeft met een gootsteenverstopping!