Minder betalen voor stookkosten met tips van loodgieter

By 23 februari 2017Blog

Wie wil er niet minder betalen voor stookkosten? De verwarming kost ons jaarlijks honderden euro’s. Hoeveel deze kosten exact bedragen hangt onder andere af van hoe zuinig uw ketel is. Ook de wijze waarop de woning verwarmd wordt bepaald hoeveel u maandelijks aan de energieleverancier moet afrekenen. Houdt u bijvoorbeeld de tussendeuren goed gesloten? Heeft u de thermostaat in geprogrammeerd zodat deze automatisch uitschakelt in de avond? Zelfs als u beide vragen met ja kunt beantwoorden heeft de loodgieter nog altijd meer tips om te besparen en minder te betalen voor stookkosten. In deze blogtekst gaan we het voornamelijk hebben over het isoleren van de woning.

Isoleren van het dak

Warme lucht stijgt altijd naar boven. Om deze reden gaat een groot deel van de warmte die door de verwarming gegenereerd wordt verloren via het dak. Dit kunt u tegengaan door het dak te laten isoleren. Een dakisolatie kan jaarlijks vele honderden euro’s schelen op de energierekening. Zeker bij woningen met een schuin dak waarbij de zolderruimte verwarmd wordt omdat deze bijvoorbeeld als kantoorruimte is ingericht is de isolatie van het dak van grote waarde.

Dubbel glas plaatsen

Glas is een goede geleider van warmte. Dit betekent dat veel warmte in een kamer naar buiten ontsnapt via de beglazing in de ramen. Met het plaatsen van dubbel glas kunt u dit tegengaan. Dubbel glas wordt ook wel HR++ glas genoemd. Het zijn twee lagen glas met een laag gas ertussen. Het is voornamelijk deze laag gas die ervoor zorgt dat de woning beter geïsoleerd is. De loodgieter adviseert om een glaszetter dubbel glas te laten plaatsen in ramen van kamers die verwarmd moeten worden.

Spouwmuurisolatie

Na het isoleren van het dak kunt u de meeste energie besparen op de verwarming met spouwmuurisolatie. Bij deze vorm van isoleren wordt isolatiemateriaal aangebracht in de ruimte die tussen de binnen- en buitenmuur zit. Deze ruimte noemt men ook wel de spouwmuur. Volgens de loodgieter kan het isoleren van de spouwmuur jaarlijks een groot bedrag schelen op de energierekening.

Call Now Button