Moet ik mijn CV ketel vervangen?

By 18 oktober 2017Blog
cv-ketel vervangen

Als huiseigenaar kunt u zich wellicht afvragen: wanneer moet ik mijn CV ketel vervangen? Deze vraag kan bijvoorbeeld in uw opkomen wanneer de verwarmingsketel een reparatie nodig heeft. Of wanneer de energiekosten hoger zijn dan normaal. Als loodgieters helpen wij u graag om de juiste momenten te bepalen wanneer een CV ketel vervangen noodzakelijk of een slimme investering is. Een gemiddelde CV ketel moet na ongeveer 12 tot 15 jaar vervangen worden. Soms kan een vervanging echter ook eerder noodzakelijk zijn.

Oude CV ketel is niet meer betrouwbaar

Op het moment dat een CV ketel het einde van de levensduur nadert dan zal u steeds vaker met problemen van het apparaat te maken krijgen. Onderdelen gaan kapot waardoor een loodgieter langs moet komen. De loodgieter moet een reparatie uit te voeren en het apparaat functioneert niet meer als vanouds. Het duurt bijvoorbeeld vele malen langer voordat er warm water uit de kraan komt. Daarnaast lijkt het opwarmen van de woonkamer een eeuwigheid te duren. De oude CV ketel is niet meer betrouwbaar en dit is een duidelijke indicatie dat u het apparaat beter kunt laten vervangen voor een nieuwer model.

Vervangen voor een besparing van energie

Het vervangen van de CV ketel brengt niet alleen de snelheid en betrouwbaarheid terug waarmee uw woning van warmte voorzien kan worden. Een nieuwe CV ketel plaatsen zal ook voor een besparing van energie zorgen. Zeker als de huidige verwarmingsketel al enkele jaren oud is zal het nieuwe model gegarandeerd een stuk zuiniger zijn. De laatste jaren is het rendement van een CV ketel vele malen beter geworden. Een HR ketel behaalt zelfs een rendement van meer dan 100 procent. De kosten die gepaard gaan met een CV ketel vervangen kan u door de verlaging van de energiekosten binnen enkele jaren terugverdienen.

Call Now Button