Spoedservice
Verstoppingen tot dakbedekking
Ervaren vakmannen
CV installatie/reparatie
010-2681920
snel bereikbaar

Wat te doen bij verstoppingen in Vlaardingen?

Verstoppingen kunnen vervelende gevolgen hebben. Zeker in tijden van hevige regenval, wanneer het essentieel is dat het water goed weg kan lopen. Ondervindt u overlast door verstoppingen? Wanhoop dan niet! Want ook in Vlaardingen is een deskundige loodgieter te vinden die u graag snel en doeltreffend uit de brand helpt. En niet alleen voor het ontstoppen van uw afvoer zijn wij het juiste adres!

Uw loodgieter in Vlaardingen: Een uitgebreide service

Bent u dus op zoek naar een loodgieter in Vlaardingen die uw afvoer of riool kan ontstoppen, dan lossen wij uw probleem snel en effectief op. Maar wist u dat u ook voor tal van andere zaken bij ons terecht kunt? Ook voor het aanleggen van uw waterleiding, voor dakgootreparaties of de aanleg van uw CV installatie bent u bij ons aan het juiste adres!

De wc is verstopt, wat nu?

In iedere woning kan het zomaar een keer voorkomen dat de wc verstopt raakt. Dit kan veroorzaakt worden doordat verkeerde spullen door de wc gespoeld zijn, maar ook bij normaal gebruik kan een verstopping voorkomen. De grote vraag is op dat moment echter niet wat eerder is gebeurd, maar wat nu gedaan moet worden om van het probleem verlost te worden. Een verstopte wc komt namelijk met verschillende hinderlijke bijverschijnselen. U kunt de wc niet meer gebruiken, doordat u ontlasting niet meer kunt doorspoelen. Dit gaat ook gepaard met vervelende geurtjes en zeer onhygiënische situaties wanneer de verstopping zorgt voor het overstromen van de wc-pot.

Zelf een verstopte wc verhelpen

Wanneer een wc nog niet volledig verstopt is kunt u vaak zelf nog het probleem verhelpen. De wc ontstoppen is dan een kwestie van de gedeeltelijke blokkering in de afvoerbuis loskrijgen. Voor uw eerste poging om dit te realiseren kunt u het beste een ontstopper gebruiken. Dat is een houten stok met een grote rubberen zuignap hierop bevestigd. De ontstopper zet u op het gedeelte van de wc waar normaal het water door wegspoelt. Door vervolgens pompende bewegingen te maken, terwijl de zuignap zich vastzuigt, creëert u een vacuüm waardoor de verstopping los kan komen. Indien dit niet werkt dan kunt u ontstoppingsmiddelen gebruiken en daarna een nieuwe poging met de ontstopper wagen.

Loodgieter voor hardnekkige verstoppingen

Is uw wc verstopt door een volledige blokkering van de afvoerbuis. Dan lukt het meestal niet meer om dit probleem zelf op te lossen. Voor dit soort hardnekkige verstoppingen kunt u het beste een professionele loodgieter inschakelen. Deze vakmensen pakken het wc ontstoppen op een andere manier aan. Loodgieters hebben namelijk speciale apparatuur en gereedschappen tot hun beschikking waarmee zij exact de locatie van de blokkering kunnen vaststellen.  En daarna de meest hardnekkige verstoppingen van de wc kunnen oplossen. Vaak gaan mensen wanneer hun wc verstopt is zelf aan de slag, maar zijn zij na verschillende mislukte pogingen alsnog genoodzaakt om een loodgieter in te schakelen voor het ontstoppen. Als het probleem zo snel mogelijk moet worden opgelost, kunt u daarom beter meteen met de specialist contact opnemen.

Onze werkwijze bij een verstopping in huis

Bij een verstopping van uw afvoer kunt u deze eerst zelf proberen op te lossen. Er zijn bij vrijwel iedere supermarkt chemische ontstoppingsmiddelen te koop. Let wel, deze ontstoppingsmiddelen werken vaak alleen bij een beginnende verstopping. Mocht uw afvoer bijna niet meer doorlopen, dan kunt u beter direct voor de hulp van onze loodgieters kiezen. Bij een verstopping in Vlaardingen volgen wij een vaste werkwijze, om deze snel en vakkundig voor u op te lossen.

Camera-inspectie van de afvoer

Voordat we de afvoer ontstoppen, zullen we een camera-inspectie uitvoeren. Hierbij wordt met een kleine camera in de afvoer gekeken, om de bron van de verstopping te achterhalen. Op basis van deze bron wordt naar een passende oplossing gezocht. Dit kan het verwijderen van proppen restafval met een klein haakje zijn. Ook het onder een hoge druk doorspuiten van de afvoer behoort tot onze mogelijkheden.

Eindinspectie na het oplossen van verstoppingen

Nadat wij uw afvoer ontstopt hebben, zullen we altijd een laatste camera-inspectie voor u uitvoeren. Met deze laatste inspectie kunnen we u ervan verzekeren, dat uw afvoer weer helemaal schoon is. Een nieuwe verstopping binnen een paar weken is op deze manier uitgesloten! Ook geven we u graag tips om nieuwe verstoppingen tegen te gaan.

Snelle service? Eén telefoontje is voldoende!

Zit u verlegen om een snelle service? Wacht dan vooral niet te lang en neem contact met ons op! Onze deskundige loodgieters in Vlaardingen komen met alle plezier uw riool of afvoer ontstoppen. Snel, efficiënt en dat terwijl u bij ons toch verzekerd kunt zijn van aantrekkelijke tarieven. Wilt u liever eerst een offerte, of ontvangt u graag meer informatie over de andere diensten die wij u kunnen bieden? Ook dan staan wij graag voor u klaar. Vul eenvoudig ons contactformulier in, of maak gebruik van ons speciale telefoonnummer. Wij helpen u graag droog de winter door!