De wc is verstopt, wat nu?

By 17 januari 2018Blog

In iedere woning kan het zomaar een keer voorkomen dat de wc verstopt raakt. Dit kan veroorzaakt worden doordat verkeerde spullen door de wc gespoeld zijn, maar ook bij normaal gebruik kan een verstopping voorkomen. De grote vraag is op dat moment echter niet wat eerder is gebeurd, maar wat nu gedaan moet worden om van het probleem verlost te worden. Een verstopte wc komt namelijk met verschillende hinderlijke bijverschijnselen. U kunt de wc niet meer gebruiken, doordat u ontlasting niet meer kunt doorspoelen. Dit gaat ook gepaard met vervelende geurtjes en zeer onhygiënische situaties wanneer de verstopping zorgt voor het overstromen van de wc-pot.

Zelf een verstopte wc verhelpen

Wanneer een wc nog niet volledig verstopt is kunt u vaak zelf nog het probleem verhelpen. De wc ontstoppen is dan een kwestie van de gedeeltelijke blokkering in de afvoerbuis loskrijgen. Voor uw eerste poging om dit te realiseren kunt u het beste een ontstopper gebruiken. Dat is een houten stok met een grote rubberen zuignap hierop bevestigd. De ontstopper zet u op het gedeelte van de wc waar normaal het water door wegspoelt. Door vervolgens pompende bewegingen te maken, terwijl de zuignap zich vastzuigt, creëert u een vacuüm waardoor de verstopping los kan komen. Indien dit niet werkt dan kunt u ontstoppingsmiddelen gebruiken en daarna een nieuwe poging met de ontstopper wagen.

Loodgieter voor hardnekkige verstoppingen

Is uw wc verstopt door een volledige blokkering van de afvoerbuis. Dan lukt het meestal niet meer om dit probleem zelf op te lossen. Voor dit soort hardnekkige verstoppingen kunt u het beste een professionele loodgieter inschakelen. Deze vakmensen pakken het wc ontstoppen op een andere manier aan. Loodgieters hebben namelijk speciale apparatuur en gereedschappen tot hun beschikking waarmee zij exact de locatie van de blokkering kunnen vaststellen.  En daarna de meest hardnekkige verstoppingen van de wc kunnen oplossen. Vaak gaan mensen wanneer hun wc verstopt is zelf aan de slag, maar zijn zij na verschillende mislukte pogingen alsnog genoodzaakt om een loodgieter in te schakelen voor het ontstoppen. Als het probleem zo snel mogelijk moet worden opgelost, kunt u daarom beter meteen met de specialist contact opnemen.

Call Now Button