Zo ontstop je het doucheputje

By 6 september 2018Blog
Riool verstopping

Heb je altijd al willen weten hoe je het doucheputje kunt ontstoppen zonder dat je daar een vies gezicht van ranzigheid bij hoeft te trekken? Gelukkig kan het met onderstaande tips. We kennen namelijk allemaal wel de situatie waarin je heerlijk onder de douche wil ontspannen en het water ineens tot je enkels komt. Wat doe je daar nu aan? Soms is het putje ook nog eens slecht te bereiken of moeilijk te openen. Hoe kun je dan het putje op een handige manier schoonmaken en ontstoppen? Het kan met onderstaande tips!

Om wat voor verstopping gaat het?

Allereerst is het zaak om te achterhalen om wat voor verstopping het precies gaat. Gaat het om een dot haren die zijn doorgespoeld? Mogelijk kun je dan met een trekveer of ouderwetse plopper aan de slag om de verstopping te verhelpen. In dat geval is de verstopping namelijk oplosbaar en kan het voldoende zijn als je de verstopping met een trekveer uit elkaar duwt of met een plopper verder de afvoer in duwt. Het water wat door de afvoer stroomt doet vervolgens de rest. Maar wanneer er een object is doorgespoeld, bijvoorbeeld een washandje, dan moet dat object er echt uit gehaald worden. Doe je dat niet en ga je met allerhande materialen aan de slag om de verstopping weg te krijgen, dan zal de verstopping enkel nog erger worden.

De ouderwetse plopper

In veel gevallen kan een ouderwetse plopper al uitkomst bieden. Zorg dan ook altijd dat je zo’n plopper in huis hebt. Niet alleen voor verstopte doucheputjes, maar ook voor de afvoer van een wasbak of toilet. Je kunt zo de meeste verstoppingen zelf te lijf gaan. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om zelf een verstopping te verhelpen, schakel dan een ervaren bedrijf in. Er zijn ondernemingen genoeg die hun werk maken van het verhelpen van verstoppingen.

Call Now Button