Met regelmatig cv onderhoud in Vlaardingen bent u de problemen voor

U kunt niet zonder een goed werkende cv-ketel die ervoor zorgt dat uw kamers in huis verwarmd zijn en er warm water uit uw douchekop komt. Voorkom een koude douche of koude huiskamer en laat regelmatig cv-onderhoud plegen door de erkende en ervaren installateur in Vlaardingen. Dan bent u altijd de problemen voor. Hiermee voorkomt u dat de onderdelen van uw cv-ketel sneller slijten en bovendien worden problemen eerder opgemerkt. Dit leidt tot een langere levensduur van de cv-installatie tegen minder kosten.

1. Cv-ketel onderhoud

CV ketel onderhoud Vlaardingen

Een storing aan uw cv-ketel komt nooit gelegen. Er kan natuurlijk een acuut probleem ontstaan, maar de kans op een plotseling defect is veel kleiner als er regelmatig cv onderhoud aan de cv-ketel plaatsvindt. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten met de betrouwbare en betaalbare installateur in Vlaardingen. Wij komen jaarlijks langs om uw verwarmingsinstallatie na te kijken, waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Hierdoor is er altijd een actueel beeld van de staat van uw cv-ketel. Nog voordat er een storing optreedt, wordt het betreffende onderdeel vervangen. Hierbij wordt de verwarmingsketel helemaal schoongemaakt om het alles goed te laten werken.

Met een voordelig contract voor cv onderhoud kunt u te allen tijde gebruikmaken van onze reparatieservice. Dus ook bij een acute storing aan uw cv-ketel kunt u bellen naar de professionele loodgieter in Vlaardingen. Wij komen direct langs en repareren of vervangen vakkundig uw cv-ketel.

Voordelen van cv-ketel onderhoud in huis

Cv-onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw cv-ketel. Zo hoeft deze minder snel vervangen te worden, wat hoge kosten voorkomt! Ook zal het rendement van uw cv-ketel op een hoger niveau blijven als u regelmatig cv-onderhoud uit laat voeren. Het rendement van de cv-ketel bepaalt hoeveel energie er verbruikt moet worden om uw ruimtes te verwarmen. Een hoog rendement maakt zodoende, dat uw energieverbruik op jaarbasis afneemt. Meer weten over de invloed van cv onderhoud op het rendement van uw cv-ketel? Neem vrijblijvend contact op met onze cv installateurs.

Door regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel uit te laten voeren gaat u nare storingen tegen. Zeker in de winter kan het erg vervelend zijn als u met een cv storing te maken krijgt. Immers moet u er niet aan denken om dan zonder verwarming te zitten. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren kunnen versleten onderdelen tijdig vervangen worden. Ook kan de binnenzijde van de cv-ketel gereinigd worden. Zo voorkomt u dat stofhopen tussen onderdelen de werking van uw cv-ketel belemmeren. Wanneer cv onderhoud niet meer rendabel is, kunnen we uw cv installatie voor u vervangen. Het vervangen van een cv-ketel wordt bij ons altijd voorafgegaan door een passend advies over uw mogelijkheden.

2. Cv-ketel vervangen

Een cv-ketel heeft helaas niet het eeuwige leven. Daarom zul je het na verloop van tijd moeten vervangen door een nieuw exemplaar. Het cv-ketel vervangen in Vlaardingen is iets dat vaak door een loodgieter gedaan wordt. Hij heeft veel ervaring met het aansluiten en afstellen van cv-ketels, waardoor je zeker weet dat het op een juiste wijze gebeurt. Uiteraard kun je proberen om zelf een cv-ketel te vervangen, maar merk wel op dat de gevaren niet ongering zijn. Wanneer een cv-ketel niet goed is afgesteld, kan er koolmonoxide vrijkomen bij het gebruik. Dit is een geurloos gas wat dodelijke gevolgen kan hebben. Daarom kun je het beste een rookmelder bij een cv-ketel hangen die tevens koolmonoxide opmeet. Wanneer er een te hoge concentratie koolmonoxide vrijkomt, zal het alarm afgaan en ben je dus beschermd tegen dit gas.

Na 15 jaar is het tijd voor een nieuwe

cv ketel vervangen

Een cv-ketel gaat circa 15 jaar mee. Na deze tijd zal de cv-ketel verouderd zijn. Dit betekent niet dat de cv-ketel helemaal niet meer zal werken. Integendeel; de cv-ketel zal het vaak nog prima doen! Toch is de economische levensduur van de ketel voorbij. Een nieuwe ketel zal veel goedkoper zijn aangezien de techniek in die 15 jaar niet stil heeft gestaan, waardoor een nieuwe ketel misschien een dure investering zal zijn, maar zichzelf op den duur weer terugverdiend.

Oude cv-ketel is niet meer betrouwbaar

Op het moment dat een cv-ketel het einde van de levensduur nadert dan zal u steeds vaker met problemen van het apparaat te maken krijgen. Onderdelen gaan kapot waardoor een loodgieter langs moet komen. De loodgieter moet een reparatie uit te voeren en het apparaat functioneert niet meer als vanouds. Het duurt bijvoorbeeld vele malen langer voordat er warm water uit de kraan komt. Daarnaast lijkt het opwarmen van de woonkamer een eeuwigheid te duren. De oude cv-ketel is niet meer betrouwbaar en dit is een duidelijke indicatie dat u het apparaat beter kunt laten vervangen voor een nieuwer model.

Vervangen voor een besparing van energie

Het vervangen van de cv-ketel brengt niet alleen de snelheid en betrouwbaarheid terug waarmee uw woning van warmte voorzien kan worden. Een nieuwe cv-ketel plaatsen zal ook voor een besparing van energie zorgen. Zeker als de huidige verwarmingsketel al enkele jaren oud is zal het nieuwe model gegarandeerd een stuk zuiniger zijn. De laatste jaren is het rendement van een  cv-ketel vele malen beter geworden. Een HR ketel behaalt zelfs een rendement van meer dan 100 procent. De kosten die gepaard gaan met een cv-ketel vervangen kan u door de verlaging van de energiekosten binnen enkele jaren terugverdienen.

3. Cv-ketel reparatie

De verwarming van een woning is zeer belangrijk in Nederland. Cv-ketel reparatie behoort dan ook tot de meest belangrijke werkzaamheden die de loodgieter Vlaardingen uitvoert. Soms is een reparatie van de cv-ketel nodig zodat u opnieuw van een aangenaam verwarmde woning kunt genieten. Een cv-ketel reparatie is ook noodzakelijk om de veiligheid in uw woning te kunnen garanderen. Voor de verwarming van een woning vindt er verbranding van gas in de cv-ketel plaats. De ketel moet naar behoren functioneren om dit veilig te laten verlopen. Als u met een defect te maken krijgt is het daarom aan te raden dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt de loodgieter in Vlaardingen.

24 uurs service voor repareren cv-ketels

Op een koude winterdag is een cv-ketel die goed functioneert nog belangrijker dan andere dagen. De woning moet u beschermen tegen de lage temperaturen in de buitenlucht. Als de cv-ketel onverhoopt kapot gaat dan is dit niet meer mogelijk. Uw huis zal dan razendsnel afkoelen omdat de verwarming zonder ketel niet meer functioneert. Dit probleem moet zo snel mogelijk opgelost worden. Om deze reden biedt de loodgieter in Vlaardingen een 24 uurs service voor het repareren van CV ketels. U kunt zelfs in de nacht of in het weekend contact met ons opnemen voor een cv-ketel reparatie die met spoed uitgevoerd moet worden.

Loodgietersdienst voor installatie en onderhoud

Cv ketel reparatie Vlaardingen

Het repareren van een cv-ketel is niet de enige werkzaamheid die de loodgieter in Vlaardingen aan dit essentiële onderdeel van de verwarmingsinstallatie kan uitvoeren. Onze loodgietersdienst biedt ook installatie en onderhoud van cv-ketels aan. Onderhoud moet minimaal één keer per jaar worden uitgevoerd om een efficiënte werking en de veiligheid van een cv-ketel te garanderen. Met cv-ketel onderhoud verlengt u de levensduur van het apparaat en zorgt u ook voor een lagere energierekening. Soms kan echter toch de installatie van een nieuwe cv-ketel nodig zijn. De loodgieter Vlaardingen kan de cv-ketel installatie voor u uitvoeren. Onze professionals kunnen u adviseren bij de aankoop van een nieuwe cv-ketel en tevens een onderhoudscontract aanbieden.

4. Cv-ketel installatie

Heeft u de laatste tijd regelmatig te maken met een storing in uw cv-ketel? Dan kan dit erop wijzen dat uw ketel aan vervanging toe is. Besluit echter nooit direct om uw ketel te vervangen, maar laat onze loodgieter altijd eerst een inspectie uitvoeren. Mogelijk kunnen wij uw cv-ketel nog wel repareren. Is dit niet het geval? Dan doet u er goed aan zo snel mogelijk onze loodgieter in te schakelen voor de installatie van een cv-ketel. De kans is groot dat u hier zelf uw handen niet aan wilt branden. Geen probleem, want onze loodgieter uit Vlaardingen klaart deze klus maar wat graag voor u.

Waarom niet zelf uw cv-ketel installeren?

cv-ketel-installatie

Een cv-ketel is misschien wel het meest complexe apparaat dat aanwezig is in uw woning. De ketel zorgt ervoor dat het water opgewarmd wordt. Dit gebeurt met behulp van gas. In uw cv-ketel komen de nodige leidingen bij elkaar. Dit maakt het natuurlijk niet makkelijker om zelf een cv-ketel installatie uit te voeren, zeker niet als leek. Trekt u toch de stoute schoenen aan? Dan is de kans groot dat uw ketel na de installatie niet werkt. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat u niet alles op de juiste wijze aansluit. Dit zorgt ongetwijfeld voor problemen en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Professionele cv-ketel installatie

Wilt u dat een cv-ketel installatie snel en goed uitgevoerd wordt? Laat dit dan over aan onze loodgieter uit Vlaardingen. Onze loodgieters houden zich namelijk vaak bezig met cv-ketel installatie. Het installeren van een nieuwe ketel is voor ons dan ook een fluitje van een cent. Het kost u weliswaar geld, maar u weet wel zeker dat de installatie naar behoren wordt uitgevoerd. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat uw ketel niet werkt. Wij garanderen u namelijk een werkend apparaat na cv-ketel installatie door onze loodgieter. Neem contact met ons op.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Neem contact op

Bent u op zoek naar een loodgieter bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. lekkages en cv-ketel installatie en onderhoud. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs op zaterdag!

Menu
Call Now Button