Heeft u last van een lekkage in Vlaardingen?

Een lekkage kan in verschillende varianten voorkomen in uw woning. Zo kan uw waterleiding bijvoorbeeld beschadigd zijn. Daarnaast kan de dakbedekking op uw woning schade hebben opgelopen. Beide lekkages hebben één overeenkomst: er komt water uw woning binnen. Dit water zorgt niet alleen voor gevaarlijke situaties, maar richt ook nog eens veel schade aan. Bij een lekkage in Vlaardingen moet u dan ook altijd direct optreden. Toch schakelt nog lang niet iedereen een loodgieter in bij een lekkage.

Hoe kunt u zelf zoeken naar lekkages?

Over het algemeen vindt u een lekkage vrij snel terug. Dat doet u bijvoorbeeld door bij regen eens goed naar het dak te kijken en op te letten waar het water wegloopt. Of door bij het douchen kritisch te kijken naar de afvoer en de plek waar het water niet of wel naar toeloopt. Maar soms is het even wat lastiger om de lekkages te traceren. Wij hebben 3 situaties voor u op een rij gezet waarbij het handig kan zijn om een loodgieter in de hand te nemen, om te bepalen waar de oorzaak van de lekkage ligt.

  1. Bij een vochtplek op de muur
    Over het algemeen zijn binnenmuren gevrijwaard van vochtplekken. Ontstaat er op een gegeven moment toch een vochtplek op de muur, dan kan het aan te raden zijn om een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen. Want de oorzaak kan een stiekeme leiding zijn die achter de muur ligt en die opeens is gaan lekken of een zogenaamde koudebrug (een verbinding tussen binnen en buitenmuur).
  2. Bij een muffe lucht in de woonkamer
    In dit geval kan er sprake zijn van een probleem met een onder het huis lopende afvoer. Het is dan zoeken waar de plek is dat de afvoer echt lek is en wat u daar eventueel aan kunt doen. Een loodgieter kan eventueel met een camera het riool of andere buizen in om te bepalen waar de oorzaak van de lekkage daadwerkelijk ligt.
  3. Bij vochtplekken rondom de schoorsteen of in de schoorsteenpijp
    In dit geval kan er sprake zijn van een lekke voeg of een aantal lekke voegen bij de schoorsteen. Ook kan het zo zijn dat het deel van de schoorsteen dat is omgeven met lood, toe is aan vervanging omdat het lood verouderd is. In beide gevallen kan een expert u in ieder geval vertellen waar de lekkage ontstaat.

Wat kunt u doen bij een lekkage in Vlaardingen?

Bij een lekkage in Vlaardingen proberen mensen vrijwel altijd eerst zelf een oplossing te bedenken. Doel hiervan is de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat is natuurlijk goed. Probeer het lek echter niet zelf te dichten, maar laat het met rust. De kans is namelijk groot dat er alleen nog maar meer schade ontstaat wanneer u zelf aan het lek prutst. Zodoende komt er dus ook alleen maar meer water naar binnen. Wel kunt u bij een lekkage proberen het water zoveel mogelijk op te vangen. Gebruik hiervoor bakken, emmers of handdoeken. Op deze manier komt er heel wat minder water op uw vloer, muur of meubels, waardoor schade beperkt blijft.

Lekkage laten verhelpen door loodgieter

Heeft u een lekkage in Vlaardingen ontdekt? Schakel dan direct onze loodgieter in. Wij komen zo snel mogelijk naar u toe om het probleem te verhelpen. Onze professionele loodgieters hebben uw lekkage binnen de kortste keren gedicht. Daarnaast doen zij er alles aan om de kans op herhaling te voorkomen. Heeft u te maken met een grote lekkage? Dan doet u een beroep op onze spoedservice. Deze hebben wij speciaal in het leven geroepen voor spoedgevallen. Dankzij deze service kunt u 24/7 contact met ons opnemen, ook bij een lekkage in Vlaardingen. In de avond, ’s nachts of in het weekend: wij komen direct naar u toe!

Onzichtbare lekkage opsporen

Lekkage VlaardingenIn het geval van een lekkage stroomt er vrijwel altijd water naar binnen. Vaak is dit direct zichtbaar. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn. Er kan namelijk ook sprake zijn van een onzichtbare lekkage in Vlaardingen. Een dergelijk probleem wordt meestal pas in een later stadium opgemerkt. De schade is in dat geval vaak niet meer te overzien. Heeft u het vermoeden dat er ergens een lek zit, maar kunt u deze niet vinden? Doe dan een beroep op onze loodgieter. Met onze speciale apparatuur kunnen wij iedere lekkage namelijk altijd opsporen.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Neem contact op

Bent u op zoek naar een loodgieter bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. lekkages en cv-ketel installatie en onderhoud. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs op zaterdag!

Menu
Call Now Button