Professionele hulp bij een lekkende kraan in

Een lekkende kraan in Vlaardingen kan behoorlijk vervelend zijn. Niet alleen wekt het tikkende geluid van het druppende water ergernissen op bij veel mensen. Ook kan een lekkende kraan voor waterschade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het vocht wat van het aanrechtblad op een vloer drukt en in het hout trekt. In het ergste geval resulteert dit in houtrot, waarbij een groot deel van de vloer vervangen zal moeten worden. Reden genoeg om tijdig hulp in te schakelen bij een lekkende kraan in Vlaardingen. Die hulp kunnen onze loodgieters u bieden.

Mogelijke gevolgen van een lekkende kraan

Reeds werd al beschreven, dat een lekkende kraan voor ergernissen kan zorgen bij woningbezitters. Het tikkende geluid is helaas niet te stoppen, zonder het probleem rond de lekkende kraan op te lossen. De complexiteit van dit probleem maakt, dat het vaak lastig is om dit probleem zelf te verhelpen. Daarbij kan het water bij een lekkende kraan in een keukenkastje druppen, als de lekkage zich bijvoorbeeld rond de sifon van de kraan bevindt. In dit geval trekt het vocht in het hout van de keukenkastjes, met alle gevolgen van dien. Net als bij een houten vloer, kan er ook in een houten keukenkastje houtrot ontstaan.

Lekkende kraan in Vlaardingen laten verhelpen

Wanneer er sprake is van een lekkende kraan in huis, kunt u dit zelf proberen op te lossen. Dit doet u bijvoorbeeld door de verschillende rubbertjes in de kraan te vervangen. Het kan voorkomen dat een dergelijk rubbertje scheurt, waardoor de verschillende onderdelen niet langer op elkaar aansluiten. Via de speling die hierbij ontstaat, sijpelt het vocht vervolgens uit de kraan. Door de rubbers te vervangen, wordt dit probleem verholpen. Mocht het niet lukken om deze rubbers te vervangen, dan kunt u onze loodgieters uit Vlaardingen inschakelen. Wij sporen de bron van de lekkende kraan op en zorgen direct voor een oplossing.

Met spoed een lekkende kraan oplossen

Lekkende kraan in Vlaardingen

Mogelijk is het probleem rond de lekkende kraan dermate groot, dat u niet tot een volgende werkdag kunt wachten met het oplossen hiervan. In zo’n situatie kunt u terecht bij onze spoedloodgieter. De spoedloodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar, om dergelijke problemen op te lossen. Vaak staan we binnen een half uur bij u op de stoep, om de lekkage te verhelpen. Probeer het water in de tussentijd zo goed mogelijk zelf op te vangen.

 

Hoe kunt u zelf een lekkende kraan repareren?

Soms is het niet direct nodig een loodgieter in te schakelen om een lekkende kraan te repareren. Bent u een beetje handig? Dan kunt u het wellicht zelf uitvoeren. Daarom geven wij u graag een stappenplan mee, zodat u binnen een korte tijd af bent van uw lekkende kraan.

1. Sluit de watertoevoer af

Draai als eerste de hoofdkraan dicht van de waterleiding. Laat dit wel even aan uw huisgenoten weten. Nu kunt u even wachten tot de leidingen vrij zijn van water. Tip: gebruik de stop van het bad of wastafel, zo verliest u geen kraanonderdelen.

2. Koppel de knop los

Haal de knop van uw kraan af. Soms moet u hiervoor een schroef losdraaien. Deze zit vaak onder het gekleurde dopje.

3. Controleer het leertje in het kraanhuis

Nu gaat u de sierhuls losdraaien. Het is verstandig om een doekje te gebruiken in de bek van de tang. Zo voorkomt u namelijk dat u de sierhuls beschadigd. Het binnenwerk kunt u vervolgens uit de kraan schroeven. Controleer altijd of het leertje nog ongeschonden is.

4. Verwijder het leertje

Het schroefje of moertje waar het leertje mee vastzit kunt u aandraaien. Het leertje kan verwijderd worden. Iedere kraan heeft een ander soort kraanleertje nodig. Wilt u er zeker van zijn dat u er eentje koopt met de juiste maat? Koop er dan verschillende in.

5. Verwijder de kalkaanslag

Er kan kalk zijn ontstaan op de kraanonderdelen. Dit kunt u verwijderen met ontkalkingsmiddel of azijn. Is de kalk weg? Dan kunt u het nieuwe leertje monteren met de juiste maat.

6. Breng een nieuwe pakking aan

Een nieuwe pakking, ofwel rubberring of dichtingsring, kunt u nu aanbrengen. Als eerste kunt u het binnenwerk helemaal opendraaien van de kraan. Vervolgens kunt u het binnenwerk terugschroeven in het kraanhuis en de sierhuls vastschroeven. Schroef of druk de knop van de kraan er weer op

7. Draai de hoofdkraan open

U kunt nu de hoofdkraan weer opendraaien. Kijk altijd of het water weer goed doorstroomt en of de kraan niet meer lekt.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Neem contact op

Bent u op zoek naar een loodgieter bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. lekkages en cv-ketel installatie en onderhoud. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs op zaterdag!

Menu
Call Now Button