Vlaardingers in de kou door cv-problemen

By 14 december 2017Blog

De winter is Nederland binnengetreden, met lagere temperaturen, kortere dagen en cv-problemen tot gevolg. Onder andere Vlaardingen en omgeving kreeg te maken met een sterk groeiende vraag naar ervaren cv-monteurs voor het verhelpen van de ontstane cv-problemen. Helaas bleken er niet voldoende cv-monteurs beschikbaar te zijn om alle woningbezitters dezelfde dag nog van een oplossing te kunnen voorzien. Het toont aan hoe groot het tekort aan cv-monteurs inmiddels geworden is. Ook onze branche vereniging heeft aandacht besteed aan dit probleem: “Tekort technici is acute bedreiging voor groei“.

Ook onze eigen loodgieters in Vlaardingen waren dagenlang druk in de weer met het oplossen van storingen in cv-ketels. Vaak ligt de oorzaak van een dergelijke storing bij de slijtage die aan onderdelen van de cv-ketel is ontstaan, grote stofhopen tussen deze onderdelen, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden om een dergelijke cv-storing in de toekomst te voorkomen.

Preventief onderhoud aan de cv-ketel essentieel

Om de kans op cv-ketelstoringen zo klein mogelijk te maken, is regelmatig onderhoud aan de cv-ketel essentieel. Door de cv-ketel regelmatig te onderhouden kunnen onderdelen die een beginnende slijtage vertonen, tijdig vervangen worden. Zo wordt voorkomen dat u tijdens de wintermaanden te maken krijgt met storingen. Ook zal de cv-monteur van ons loodgietersbedrijf in Vlaardingen uw cv-ketel volledig reinigen aan de binnenzijde. Stofhopen worden weggehaald, de leidingen worden gecontroleerd op kalkvorming, enzovoorts. Dergelijke onderhoudswerkzaamheden zijn erg lastig zelf uit te voeren, waardoor de hulp van een vakman zeer wenselijk kan zijn.

Zelf uw cv-ketel resetten bij storingen

Niet bij iedere cv-ketelstoring heeft u de hulp van een cv-monteur nodig om deze te herstellen. Zeker bij de modernere cv-ketels is het relatief eenvoudig om de cv-ketel volledig te resetten, met het bedienpaneel aan de voorzijde van de cv-ketel. Soms ligt het probleem namelijk niet bij de hardware van het apparaat, maar bij de firmware die hierop geïnstalleerd is. Door de cv-ketel te resetten zullen de problemen vaak al snel verholpen zijn.

Hoe het resetten van een cv-ketel in z’n werk gaat, verschilt per cv-ketel. In de handleiding van uw apparaat vindt u hoe het resetten van uw eigen cv-ketel werkt. Mocht u de handleiding van uw cv-ketel per ongeluk verloren zijn, dan kunt u vaak een digitale versie op de website van de producent van uw cv-ketel downloaden.

Met spoed een cv-monteur inschakelen

Mocht het resetten van de cv-ketel niet voor een oplossing zorgen, dan kunt u met spoed een cv-monteur in Vlaardingen inschakelen. Onze cv-monteurs staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Door de grote vraag naar ervaren cv-monteurs in de wintermaanden, kan de wachttijd iets langer zijn dan gebruikelijk is.

Call Now Button