Wat moet u doen bij een lekkage?

By 11 oktober 2017Blog

Het is bij ontdekking van een lekkage zaak dat u zo snel mogelijk actie onderneemt. Welke actie u het beste kunt ondernemen, hangt uiteraard af van de specifieke lekkage. We zullen hieronder diverse lekkages bespreken en aangeven wat u daarbij het beste kunt doen.

Een gaslekkage

Wanneer er sprake is van een gaslek, is er een levensbedreigende situatie aanwezig. Meestal ruikt u het gaslek pas wanneer er al veel gas in de ruimte is opgehoopt. Het belangrijkste is om de gaskraan dicht te draaien. Wanneer u eenvoudig bij de hoofdschakelaar kunt, is het aan te raden om die dicht te draaien. Neem hierbij echter geen risico’s en vermijd statische ontladingen en zet ook zeker geen licht aan. Het kleinste vonkje en een klein beetje statische elektriciteit kan al voldoende zijn om de boel te laten ontploffen.

Doe vervolgens ramen en deuren open en ga naar buiten. Wacht op een veilige afstand en bel dan de brandweer. Vermeld dat er sprake is van een gaslek. De loodgieter kan vervolgens komen om het lek weer te verhelpen.

Een waterlekkage

Wanneer er sprake is van een waterlekkage, kunt u het beste de loodgieter bellen. Het is van belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hierdoor kan immers veel schade worden voorkomen. Wanneer niet tijdig actie wordt ondernomen, kan er onnodig veel water weglekken met allerlei aanvullende schade tot gevolg.

Een loodgieter kan u tevens adviseren om eerst uw verzekeraar in te schakelen. U weet dan precies wat er allemaal door de verzekeraar wordt gedekt alvorens de loodgieter echte kosten gaat maken. Dat is immers wel zo prettig. Vaak is hierbij de opstalverzekering van belang.

Call Now Button