Gaat u oud sanitair verwijderen? Doe dit altijd met beleid

By 1 oktober 2018Blog

Is de douche, wastafel of toilet in uw woning aan vervanging toe? Of gaat u uw complete badkamer verbouwen? Dan moet u eerst oud sanitair verwijderen. Doe dit niet voordat u een goed doordacht plan heeft. Dit is zeker noodzakelijk wanneer u uw complete badkamer gaat verbouwen. Maak in dat geval altijd een plattegrond en teken de nieuwe situatie. Weet u inmiddels wat u te doen staat? Dan kunt u uw oude sanitair verwijderen. Begin niet met slopen, maar verwijder oud sanitair altijd met beleid. Waarom? Dat leggen wij u hier uit.

Schade aan leidingwerk


Het is niet verstandig om oud sanitair te verwijderen met een moker. Toch kiezen veel mensen hier wel voor. Voornaamste reden is dat dit een stuk sneller gaat dan alles afzonderlijk demonteren. Dat klopt inderdaad, maar de kans op schade aan het leidingwerk is ook een stuk groter. Zo kunt u met de moker bijvoorbeeld de afvoer of waterleiding raken. Indien u deze beschadigt, moet het leidingwerk vervangen worden. Het is dan ook verstandiger om een baco of waterpomptang te gebruiken voor het demonteren van oud sanitair.

Waterschade

Wanneer u kiest voor de snelste manier van oud sanitair verwijderen, ontstaat er waarschijnlijk ook waterschade. De kans is immers groot dat u vergeet de hoofdkraan dicht te draaien. Indien u het leidingwerk raakt, spuit het water er met grote snelheid uit. De kosten voor de verbouwing van bijvoorbeeld uw badkamer kunnen hierdoor aanzienlijk hoger uitvallen.

Voorkom dergelijke problemen met hulp van loodgieter


Wilt u waterschade voorkomen en ook uw leidingwerk niet aantasten? Laat oud sanitair dan gewoon verwijderen door een loodgieter. Een loodgieter weet namelijk precies wat hij hierbij moet doen. Hierdoor weet u zeker dat er geen schade ontstaat. Wilt u er tevens zeker van zijn dat uw nieuwe sanitair juist wordt aangesloten? Laat dit dan ook gewoon over aan een loodgieter. Op deze manier bent u verzekerd van een juiste aansluiting en is de kans op problemen minimaal.

Call Now Button