Hoe voorkom ik een verstopte afvoer?

Verstopte afvoer
Blog

Een verstopte afvoer kan erg vervelend zijn. Als het water in de gootsteen, douchebak of de wastafel in de badkamer of het toilet niet doorloopt is er een acuut probleem dat meteen moet worden opgelost. Er zijn natuurlijk wel dingen waar je rekening mee kunt houden om te voorkomen dat je afvoer verstopt raakt. De belangrijkste is om geen zaken door de afvoer te willen spoelen die daar niet thuishoren. Zo hebben veel mensen de neiging om van alles door het toilet te spoelen dat eigenlijk gewoon in de vuilnisbak hoort.

Pas op met het wegspoelen van vloeibare vetten

Een zeer beruchte oorzaak van een verstopte afvoer is vloeibaar vet. Dit wordt vaak gebruikt om te bakken of te frituren. Als de friteuse moet worden schoongemaakt, gooi dan het vloeibare vet nooit in de gootsteen. Ook als je goed naspoelt met heet water is de kans enorm groot dat je afvoer acuut verstopt raakt. Een goede tip is om de fles waar het vet in gekocht is te bewaren en het gebruikte vet hierin terug te gieten en de fles vervolgens weg te gooien. Maar ook een klein restje jus of bakvet kan al een verstopte afvoer geven. Gooi dit dus niet door je gootsteen maar in de afvalbak, eventueel in een verpakking die toch moet worden weggegooid.

Maak het afvoerputje regelmatig schoon

Zaken als haren en etensresten kunnen zorgen voor een verstopte afvoer. Het is dus zaak om het afvoerputje regelmatig schoon te maken. Dit is geen prettig klusje, maar het moet wel echt gebeuren. Doe je dat niet dan loop je het risico dat je tijdens het douchen of bij het doen van de vaat ineens geconfronteerd wordt met een afvoer die niet meer doorloopt. En dan moet het probleem per direct worden aangepakt. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button