Is de zonneboiler dé toekomstige, nieuwe energiebron?

zonneboiler
Blog

Voor het verwarmen van water wordt nog vaak gebruikgemaakt van een cv-ketel. In dit apparaat vindt verbranding plaats, waardoor water opwarmt. Dit zorgt er onder meer voor dat u warm kunt douchen. Nadeel van deze manier van verwarmen is dat het u energie kost. Er wordt immers gas gebruikt bij de verbranding en daarnaast werkt de ketel op stroom. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om water op een andere manier te verwarmen. We doelen in dit geval op een zonneboiler. Steeds meer mensen stappen over naar deze manier van verwarmen. Maar is dit eigenlijk dé toekomstige, nieuwe energiebron?

Helft minder energie met behulp van een zonneboiler

Een zonneboiler is een stuk beter voor het milieu dan een cv-ketel. Waarom? Omdat u aanzienlijk minder energie verbruikt. Voor wat betreft het opwarmen van warm water scheelt dit u ongeveer de helft aan energie. Het loont dus zeker om een zonneboiler te plaatsen. Wat u nog wel moet weten is dat een zonneboiler het water niet verwarmd met behulp van zonnepanelen. Nee, u moet speciale panelen op uw dak laten installeren om water te kunnen verwarmen. Dit is (opnieuw) een flinke investering, maar u plukt hier in de toekomst ongetwijfeld uw vruchten van!

Nooit helemaal afstand doen van een cv-ketel

Heeft u een zonneboiler aangeschaft? Dan denkt u mogelijk dat uw cv-ketel de deur uit kan. Dit is echter niet het geval. Met behulp van een zonneboiler kunt u uw huis immers niet verwarmen. Daarbij komt dat boiler op zonnekracht in de winter niet echt van toegevoegde waarde is. In de winter schijnt de zon immers een stuk minder. ’s Zomers kunt u zo’n beetje al uw water verwarmen met een zonneboiler, maar dit is in de wintermaanden zeker niet het geval. Uw cv-ketel moet in dat geval bijspringen voor het verwarmen van het water.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button