Urinoirs worden in steeds meer Nederlandse huizen aangelegd

urinoir vlaardingen
Blog

Urinoirs bent u gewend om in openbare toiletruimtes te zien. In een rij aan de muur in een mannentoilet om precies te zijn. In openbare gelegenheden wordt voor een urinoir aanleggen gekozen omdat hiermee zoveel mogelijk mannen tegelijkertijd hun behoefte kunnen doen in een kleine ruimte. Het is de reden dat de wachtrij voor vrouwen bij het toilet in de meeste gevallen een stuk langer is. De voornaamste reden dat u urinoirs in de toiletruimtes van openbare gebouwen ziet hangen mag duidelijk zijn. Maar wist u dat er ook steeds meer urinoirs in Nederlandse huizen aangelegd worden?

Voordelen van urinoir in huis

De voornaamste reden voor een urinoir aanleggen in huis is natuurlijk niet uzelf in staat stellen om zoveel mogelijk mensen tegelijk te laten plassen. In Nederlandse huizen hangen dus niet vijf urinoirs naast elkaar aan de muur. In plaats daarvan wordt gekozen voor een enkel exemplaar. Er zijn dan ook andere voordelen van een urinoir in huis die ervoor zorgen dat mensen deze keuze maken.

  • Zo neemt het sanitair bijvoorbeeld een stuk minder ruimte in beslag als een traditionele wc-pot.
  • Door het kleinere formaat is ook minder water nodig voor het doorspoelen.
  • U heeft minder vaak last van een vieze bril in huis.
  • Een urinoir is eenvoudig schoon te maken.

Als extra of enige wc-pot

Wat wij als loodgieter merken is dat mensen die een urinoir laten aanleggen, het sanitair vaak als een extra wc-pot gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de badkamerruimte waar al een wc-pot staat. Doordat meerdere gezinsleden echter in de ochtend tegelijk opstaan ontstaat er nog weleens een wachtrij. Dit kan makkelijk opgelost worden met een extra urinoir aan de muur. Deze kan overigens ook als enige wc-pot dienen. Bijvoorbeeld in een badkamer waar geen ruimte is voor een traditionele wc-pot. Een urinoir stelt u in dat geval in staat om ’s ochtends te plassen en direct onder de douche te stappen.

Leidingen in muur aanleggen

Voor het plaatsen van een urinoir is leidingen in de muur aanleggen noodzakelijk. Het sanitair heeft ongeveer gelijke aansluitingen nodig als een wastafel. Een grote afvoer is niet per se noodzakelijk omdat heet urinoir, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar urine hoeft af te voeren. In een badkamer heeft u echter meestal niet nog een set extra aansluitingen van een wastafel over. U heeft daarom de hulp van een loodgieter nodig om leidingen in de muur aan te leggen. Voor een ervaren loodgieter is dit een simpele klus die bestaat uit een aantal standaard werkzaamheden.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button