Wanneer is een loodgietersbedrijf betrouwbaar?

Erkend loodgietersbedrijf
Blog

Er zijn vandaag de dag grote aantallen loodgieters actief. Het kost dan vaak ook niet veel moeite om een loodgieter te vinden. Lang niet alle loodgieters zijn echter ook even bekwaam. Zo zijn er tegenwoordig genoeg oplichters op de markt die zich voordoen als loodgieter. Zij zijn echter niet aangesloten bij een erkend loodgietersbedrijf. Hierdoor krijgt u vaak torenhoge rekeningen wanneer zij vertrekken. En daarbij komt dat zij het werk ook nog niet goed hebben uitgevoerd. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Doe dan een beroep op een betrouwbaar loodgietersbedrijf. In deze tekst vertellen wij u hoe u een betrouwbaar loodgietersbedrijf kunt herkennen.

De benodigde diploma’s van een betrouwbaar loodgietersbedrijf

Veel mensen hebben geen idee wanneer een loodgietersbedrijf erkend is en wanneer niet. Een loodgietersbedrijf voert doorgaans de term ‘erkend’ wanneer de loodgieters over de benodigde diploma’s beschikken. Hierdoor weten zij namelijk precies hoe zij bepaalde werkzaamheden uit moeten voeren. Bij loodgieters zonder diploma is dit doorgaans niet het geval. Daarbij komt dat een erkend loodgietersbedrijf vaak enkel werkt met ervaren loodgieters. Zo zijn al uw loodgietersproblemen binnen de kortste keren verleden tijd.

Het voordeel van een erkend loodgietersbedrijf

Het grote voordeel van een erkend loodgietersbedrijf is dat u altijd juist geholpen wordt. Loodgieters die over de benodigde papieren beschikken, weten immers precies wat zij moeten doen bij problemen. Hierdoor kunt u ervan op aan dat het probleem altijd juist verholpen wordt. Daarbij komt dat de kans op herhaling altijd tot een minimum beperkt wordt bij een erkend loodgietersbedrijf.

Een erkende van een louche loodgieter onderscheiden

Wilt u een betrouwbare loodgieter inschakelen? Dan weet u mogelijk niet waar u precies op moet letten. Een erkende loodgieter rijdt doorgaans in een bus met de naam van het bedrijf erop. Ook is de kans groot dat hij in kleding loopt van een erkend loodgietersbedrijf. Daarnaast laat een opgeleide loodgieter u nooit tekenen voordat hij zijn werkzaamheden heeft uitgevoerd. Hierdoor hoeft u dus ook niet bang te zijn voor een torenhoge rekening en een onopgelost probleem. Heeft u een loodgieter op het oog? Trek deze dan altijd even na via het internet. Kijk of ze een website hebben en zoek naar contactgegevens. Indien alles aanwezig lijkt, is de kans groot dat u te maken heeft met een erkend loodgietersbedrijf.

Waar moet u nog meer op letten

  • Iedere zichzelf respecterende loodgieter is lid van een branchevereniging als VLOK of Techniek Nederland. Check dit, en informeer bij de branchevereniging of dit inderdaad nog klopt. Sommige loodgieters zijn alleen lid van een brancheorganisatie. Deze stellen minder hoge eisen dan verenigingen. Let op dat verschil.
  • Er zijn allround loodgieters, maar ook loodgieters die zich in één of meer typen werkzaamheden gespecialiseerd hebben. Een badkamerinstallateur aan uw dak laten werken, kan een minder goed idee zijn.Loodgieter
  • Vraag in elk geval 4 verschillende loodgieters een offerte te maken, en vergelijk deze. Niet alleen op prijs, maar ook of ze het probleem juist beschreven hebben. Vraag om een uitgebreide omschrijving en oplossing. Als u uw eigen verhaal er in herkent, ziet u of de loodgieter u goed begrepen heeft. Dit kan al veel ellende besparen.
  • Kijk ook goed naar de garanties die de loodgieter afgeeft. Niet alleen over het te leveren werk, maar ook wat er gebeurt als er onenigheid ontstaat.
    Goede ervaringen van kennissen zijn natuurlijk ook een indicatie. Maar check dan nog steeds de bovenstaande zaken.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button