Het reinigen van een dakgoot

Dakgoot Vlaardingen
Blog

De dakgoot van jouw woning in Vlaardingen zorgt ervoor dat hemelwater wordt afgevoerd naar het riool. Het water stroom vanaf het dak de dakgoot in en belandt vervolgens via de regenpijp in de riolering. De gemiddelde inwoner van Vlaardingen denkt dat dit zonder slag of stoot gaat. Dit is echter niet het geval. Rommel in de dakgoot kan er namelijk voor zorgen dat hemelwater niet of nauwelijks meer wordt afgevoerd. Het is dus zaak om jouw dakgoot regelmatig te reinigen.

Er komt veel rommel in de dakgoot terecht


De dakgoot zit bij veel huizen in Vlaardingen op een behoorlijke hoogte. Hierdoor kun je vanaf de grond niet zien of ze schoon zijn of niet. Heb je jouw dakgoot eigenlijk nog nooit schoongemaakt? Dan is de kans groot dat er behoorlijk wat rommel in ligt. Zo kunnen takjes en bladeren zich bijvoorbeeld ophopen in de dakgoot. Indien er veel van deze rommel aanwezig is, bemoeilijken zij de waterafvoer.

 

Hoe reinig je de dakgoot


De dakgoot is betrekkelijk eenvoudig zelf schoon te maken. Je hebt namelijk voldoende aan een paar handschoenen, een lege emmer en een ladder. Plaats allereerst de ladder tegen de muur en klim omhoog. Zorg ervoor dat er onderdaan iemand staat die de ladder vasthoudt. Inspecteer de dakgoot vervolgens op rommel. Ligt er veel troep in? Verwijder dit dan handmatig en gooi de rommel in de emmer. Eenmaal beneden gooi je het (blad)afval in de groene container. Heb je hoogtevrees? Of wil je het reinigen van de dakgoot uitbesteden? Dan kun je ook een dakdekker inschakelen.

 

Wat is het gevolg van een dakgoot vol rommel?


Indien jouw dakgoot in Vlaardingen vol rommel ligt, loopt deze ongetwijfeld regelmatig over. Het water komt zo op de grond terecht in plaats van in het riool. De kans is bovendien aanwezig dat water langs de muur naar beneden loopt. Indien er kieren, scheuren of gaten in de muur zitten, stroomt het water mogelijk naar binnen. Hierdoor is de kans op een lekkage aanwezig. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat jouw dakgoot schoon blijft.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button