Lekkage door doorslaande muren

lekkage door doorslaande muren
Blog

Een lekkage door doorslaande muren? Klinkt ingewikkeld, maar gebeurt vaker dan u denkt. Bij een lekkage veroorzaakt door doorslaande muren, slaat het vocht dat tegen een buitenmuur aankomt, door de muren heen. Dat veroorzaakt schimmel en gele vlekken. Of in sommige gevallen kan het ook leiden tot rottend isolatiemateriaal. Dat is, kortom, iets dat u wilt voorkomen. Het kan namelijk een negatieve invloed op uw gezondheid hebben. Om deze reden willen wij graag met u de oorzaken doornemen, zodat u het in de toekomst kan voorkomen.

De oorzaken voor een lekkage door doorslaande muren

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor een lekkage door doorslaande muren. Zo kan het zo zijn dat de baksteen enigszins poreus is geworden. Daardoor bent u kwetsbaarder voor het water dat tegen de muur aanslaat. Een andere reden kan zijn dat het stucwerk, of de binnenmuur, direct tegen de buitenmuur aan zit er dat er geen luchtdoorlatende ruimte is opgenomen. Het is in ieder geval niet echt een pluspunt voor uw woning als er veel lekkende onderdelen in zitten en een doorslaande muur is zeker meer dan een verborgen gebrek. Probeer dat dus te voorkomen en op te lossen voor u uw huis in de verkoop gooit.

Schakel een expert in om het op te lossen

Het kan lastig zijn de oorzaak van een lekkage door doorslaande muren te vinden. Soms kan het helpen om een expert van buiten er naar te laten kijken. Wat in ieder geval helpt, is het uitsluiten van mogelijke oorzaken. Gek genoeg kan een loodgieter daar een goede hulp in zijn. Een loodgieter biedt namelijk de juiste informatie voor het bepalen van de kwaliteit van onder meer de waterleiding of verwarmingsbuizen. Daarbij heeft de loodgieter de beschikking over het nodige gereedschap. Komt u er met de loodgieter niet uit, dan kunt u altijd nog een lekdetectiebedrijf inschakelen.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedservice
Lekkages tot sanitair
Ervaren vakmannen
Cv installatie/reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button