Is een HR-ketel geschikt voor duurzaam verwarmen?

By | Blog

Bent u bezig uw woning te verduurzamen? Dan is de kans groot dat u zonnepanelen op uw dak heeft geplaatst. Mogelijk maakt u ook wel gebruik van een zonneboiler of warmtepomp om uw water te verwarmen. Is dit laatste niet het geval? Dan verwarmt u het water in uw woning met behulp van een cv-ketel. Indien dit een ketel van de oude generatie is, is dit natuurlijk niet bepaald duurzaam. Op dit gebied kunt u dus zeker nog een slag slaan. Het vervangen van uw ketel is in dat geval een stap in de juiste richting. Een HR-ketel kan dan een goede optie zijn. Maar is een HR-ketel eigenlijk wel geschikt voor duurzaam verwarmen?

Wat maakt een HR-ketel duurzaam?

Kent u het verschil niet tussen een gewone cv-ketel en een HR-ketel? Geen paniek, want u bent echt niet de enige. Met u zijn namelijk nog talloze mensen. Jammer, want een HR-ketel is waarschijnlijk een stuk duurzamer dan de ketel die u nu aan de muur heeft hangen. Maar wat maakt deze ketel nu eigenlijk duurzamer? De manier van verbranding. Bij een gewone cv-ketel verdwijnt de condens die vrijkomt bij verbranding via de afvoerpijp. In het geval van een HR-ketel is dit niet het geval. Hier wordt de warmte uit deze waterdamp juist gebruikt om te verwarmen. Doordat de warmte uit condens water of lucht verwarmt, hoeft de ketel minder hard te werken. Zo wordt dus energie bespaard.

Combineer HR-ketel met zonneboiler of warmtepomp

Heeft u zonnepanelen op uw dak en ook een HR-ketel? Overweeg dan ook eens een zonneboiler of hybride warmtepomp aan te schaffen. Waarom? Omdat u deze prima met elkaar kunt combineren. Het aanschaffen van een duurzaam verwarmingssysteem is zeker de moeite waard wanneer u veel warm water verbruikt. De warmtepomp of zonneboiler is in dat geval de eerste verwarmer van het water. Een HR-ketel doet uitsluitend dienst als naverwarmer. Indien er weinig zon is, heeft u niet veel aan een zonneboiler. Een HR-ketel kan in dat geval makkelijk bijspringen, waardoor u toch over warm water beschikt.

HR-ketel voor u interessant? Vraag het een loodgieter!

Er zijn heel wat mensen die twijfelen of een HR-ketel voor hen interessant is. Het is weliswaar duurzamer, maar is het de investering ook waard. Om antwoord te krijgen op uw vraag, doet u een beroep op een loodgieter. Hij kan namelijk bij u langskomen om de situatie te bekijken. Bovendien kan hij gelijk uitleg geven over een HR-ketel. Adviseert een loodgieter u om uw cv-ketel te vervangen door een hoogrendementsketel? Sla zijn advies dan vooral niet in de wind.

Urinoirs worden in steeds meer Nederlandse huizen aangelegd

By | Blog

Urinoirs bent u gewend om in openbare toiletruimtes te zien. In een rij aan de muur in een mannentoilet om precies te zijn. In openbare gelegenheden wordt voor een urinoir aanleggen gekozen omdat hiermee zoveel mogelijk mannen tegelijkertijd hun behoefte kunnen doen in een kleine ruimte. Het is de reden dat de wachtrij voor vrouwen bij het toilet in de meeste gevallen een stuk langer is. De voornaamste reden dat u urinoirs in de toiletruimtes van openbare gebouwen ziet hangen mag duidelijk zijn. Maar wist u dat er ook steeds meer urinoirs in Nederlandse huizen aangelegd worden?

Voordelen van urinoir in huis

De voornaamste reden voor een urinoir aanleggen in huis is natuurlijk niet uzelf in staat stellen om zoveel mogelijk mensen tegelijk te laten plassen. In Nederlandse huizen hangen dus niet vijf urinoirs naast elkaar aan de muur. In plaats daarvan wordt gekozen voor een enkel exemplaar. Er zijn dan ook andere voordelen van een urinoir in huis die ervoor zorgen dat mensen deze keuze maken. Zo neemt het sanitair bijvoorbeeld een stuk minder ruimte in beslag als een traditionele wc-pot. Door het kleinere formaat is ook minder water nodig voor het doorspoelen.

Als extra of enige wc-pot

Wat wij als loodgieter merken is dat mensen die een urinoir laten aanleggen, het sanitair vaak als een extra wc-pot gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de badkamerruimte waar al een wc-pot staat. Doordat meerdere gezinsleden echter in de ochtend tegelijk opstaan ontstaat er nog weleens een wachtrij. Dit kan makkelijk opgelost worden met een extra urinoir aan de muur. Deze kan overigens ook als enige wc-pot dienen. Bijvoorbeeld in een badkamer waar geen ruimte is voor een traditionele wc-pot. Een urinoir stelt u in dat geval in staat om ’s ochtends te plassen en direct onder de douche te stappen.

Leidingen in muur aanleggen

Voor het plaatsen van een urinoir is leidingen in de muur aanleggen noodzakelijk. Het sanitair heeft ongeveer gelijke aansluitingen nodig als een wastafel. Een grote afvoer is niet per se noodzakelijk omdat heet urinoir, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar urine hoeft af te voeren. In een badkamer heeft u echter meestal niet nog een set extra aansluitingen van een wastafel over. U heeft daarom de hulp van een loodgieter nodig om leidingen in de muur aan te leggen. Voor een ervaren loodgieter is dit een simpele klus die bestaat uit een aantal standaard werkzaamheden.

Gaat u oud sanitair verwijderen? Doe dit altijd met beleid

By | Blog

Is de douche, wastafel of toilet in uw woning aan vervanging toe? Of gaat u uw complete badkamer verbouwen? Dan moet u eerst oud sanitair verwijderen. Doe dit niet voordat u een goed doordacht plan heeft. Dit is zeker noodzakelijk wanneer u uw complete badkamer gaat verbouwen. Maak in dat geval altijd een plattegrond en teken de nieuwe situatie. Weet u inmiddels wat u te doen staat? Dan kunt u uw oude sanitair verwijderen. Begin niet met slopen, maar verwijder oud sanitair altijd met beleid. Waarom? Dat leggen wij u hier uit.

Schade aan leidingwerk


Het is niet verstandig om oud sanitair te verwijderen met een moker. Toch kiezen veel mensen hier wel voor. Voornaamste reden is dat dit een stuk sneller gaat dan alles afzonderlijk demonteren. Dat klopt inderdaad, maar de kans op schade aan het leidingwerk is ook een stuk groter. Zo kunt u met de moker bijvoorbeeld de afvoer of waterleiding raken. Indien u deze beschadigt, moet het leidingwerk vervangen worden. Het is dan ook verstandiger om een baco of waterpomptang te gebruiken voor het demonteren van oud sanitair.

Waterschade

Wanneer u kiest voor de snelste manier van oud sanitair verwijderen, ontstaat er waarschijnlijk ook waterschade. De kans is immers groot dat u vergeet de hoofdkraan dicht te draaien. Indien u het leidingwerk raakt, spuit het water er met grote snelheid uit. De kosten voor de verbouwing van bijvoorbeeld uw badkamer kunnen hierdoor aanzienlijk hoger uitvallen.

Voorkom dergelijke problemen met hulp van loodgieter


Wilt u waterschade voorkomen en ook uw leidingwerk niet aantasten? Laat oud sanitair dan gewoon verwijderen door een loodgieter. Een loodgieter weet namelijk precies wat hij hierbij moet doen. Hierdoor weet u zeker dat er geen schade ontstaat. Wilt u er tevens zeker van zijn dat uw nieuwe sanitair juist wordt aangesloten? Laat dit dan ook gewoon over aan een loodgieter. Op deze manier bent u verzekerd van een juiste aansluiting en is de kans op problemen minimaal.

Riool verstopping

Zo ontstop je het doucheputje

By | Blog

Heb je altijd al willen weten hoe je het doucheputje kunt ontstoppen zonder dat je daar een vies gezicht van ranzigheid bij hoeft te trekken? Gelukkig kan het met onderstaande tips. We kennen namelijk allemaal wel de situatie waarin je heerlijk onder de douche wil ontspannen en het water ineens tot je enkels komt. Wat doe je daar nu aan? Soms is het putje ook nog eens slecht te bereiken of moeilijk te openen. Hoe kun je dan het putje op een handige manier schoonmaken en ontstoppen? Het kan met onderstaande tips!

Om wat voor verstopping gaat het?

Allereerst is het zaak om te achterhalen om wat voor verstopping het precies gaat. Gaat het om een dot haren die zijn doorgespoeld? Mogelijk kun je dan met een trekveer of ouderwetse plopper aan de slag om de verstopping te verhelpen. In dat geval is de verstopping namelijk oplosbaar en kan het voldoende zijn als je de verstopping met een trekveer uit elkaar duwt of met een plopper verder de afvoer in duwt. Het water wat door de afvoer stroomt doet vervolgens de rest. Maar wanneer er een object is doorgespoeld, bijvoorbeeld een washandje, dan moet dat object er echt uit gehaald worden. Doe je dat niet en ga je met allerhande materialen aan de slag om de verstopping weg te krijgen, dan zal de verstopping enkel nog erger worden.

De ouderwetse plopper

In veel gevallen kan een ouderwetse plopper al uitkomst bieden. Zorg dan ook altijd dat je zo’n plopper in huis hebt. Niet alleen voor verstopte doucheputjes, maar ook voor de afvoer van een wasbak of toilet. Je kunt zo de meeste verstoppingen zelf te lijf gaan. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om zelf een verstopping te verhelpen, schakel dan een ervaren bedrijf in. Er zijn ondernemingen genoeg die hun werk maken van het verhelpen van verstoppingen.

Erkend loodgietersbedrijf

Wanneer is een loodgietersbedrijf betrouwbaar?

By | Blog

Er zijn vandaag de dag grote aantallen loodgieters actief. Het kost dan vaak ook niet veel moeite om een loodgieter te vinden. Lang niet alle loodgieters zijn echter ook even bekwaam. Zo zijn er tegenwoordig genoeg oplichters op de markt die zich voordoen als loodgieter. Zij zijn echter niet aangesloten bij een erkend loodgietersbedrijf. Hierdoor krijgt u vaak torenhoge rekeningen wanneer zij vertrekken. En daarbij komt dat zij het werk ook nog niet goed hebben uitgevoerd. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Doe dan een beroep op een betrouwbaar loodgietersbedrijf. In deze tekst vertellen wij u hoe u een erkend loodgietersbedrijf kunt herkennen.

De benodigde diploma’s

Veel mensen hebben geen idee wanneer een loodgietersbedrijf erkend is en wanneer niet. Een loodgietersbedrijf voert doorgaans de term ‘erkend’ wanneer de loodgieters over de benodigde diploma’s beschikken. Hierdoor weten zij namelijk precies hoe zij bepaalde werkzaamheden uit moeten voeren. Bij loodgieters zonder diploma is dit doorgaans niet het geval. Daarbij komt dat een erkend loodgietersbedrijf vaak enkel werkt met ervaren loodgieters. Zo zijn al uw loodgietersproblemen binnen de kortste keren verleden tijd.

Het voordeel van een erkend loodgietersbedrijf

Het grote voordeel van een erkend loodgietersbedrijf is dat u altijd juist geholpen wordt. Loodgieters die over de benodigde papieren beschikken, weten immers precies wat zij moeten doen bij problemen. Hierdoor kunt u ervan op aan dat het probleem altijd juist verholpen wordt. Daarbij komt dat de kans op herhaling altijd tot een minimum beperkt wordt bij een erkend loodgietersbedrijf.

Een erkende van een louche loodgieter onderscheiden

Wilt u een betrouwbare loodgieter inschakelen? Dan weet u mogelijk niet waar u precies op moet letten. Een erkende loodgieter rijdt doorgaans in een bus met de naam van het bedrijf erop. Ook is de kans groot dat hij in kleding loopt van een erkend loodgietersbedrijf. Daarnaast laat een opgeleide loodgieter u nooit tekenen voordat hij zijn werkzaamheden heeft uitgevoerd. Hierdoor hoeft u dus ook niet bang te zijn voor een torenhoge rekening en een onopgelost probleem. Heeft u een loodgieter op het oog? Trek deze dan altijd even na via het internet. Kijk of ze een website hebben en zoek naar contactgegevens. Indien alles aanwezig lijkt, is de kans groot dat u te maken heeft met een erkend loodgietersbedrijf.

De wc is verstopt, wat nu?

By | Blog

In iedere woning kan het zomaar een keer voorkomen dat de wc verstopt raakt. Dit kan veroorzaakt worden doordat verkeerde spullen door de wc gespoeld zijn, maar ook bij normaal gebruik kan een verstopping voorkomen. De grote vraag is op dat moment echter niet wat eerder is gebeurd, maar wat nu gedaan moet worden om van het probleem verlost te worden. Een verstopte wc komt namelijk met verschillende hinderlijke bijverschijnselen. U kunt de wc niet meer gebruiken, doordat u ontlasting niet meer kunt doorspoelen. Dit gaat ook gepaard met vervelende geurtjes en zeer onhygiënische situaties wanneer de verstopping zorgt voor het overstromen van de wc-pot.

Zelf een verstopte wc verhelpen

Wanneer een wc nog niet volledig verstopt is kunt u vaak zelf nog het probleem verhelpen. De wc ontstoppen is dan een kwestie van de gedeeltelijke blokkering in de afvoerbuis loskrijgen. Voor uw eerste poging om dit te realiseren kunt u het beste een ontstopper gebruiken. Dat is een houten stok met een grote rubberen zuignap hierop bevestigd. De ontstopper zet u op het gedeelte van de wc waar normaal het water door wegspoelt. Door vervolgens pompende bewegingen te maken, terwijl de zuignap zich vastzuigt, creëert u een vacuüm waardoor de verstopping los kan komen. Indien dit niet werkt dan kunt u ontstoppingsmiddelen gebruiken en daarna een nieuwe poging met de ontstopper wagen.

Loodgieter voor hardnekkige verstoppingen

Is uw wc verstopt door een volledige blokkering van de afvoerbuis. Dan lukt het meestal niet meer om dit probleem zelf op te lossen. Voor dit soort hardnekkige verstoppingen kunt u het beste een professionele loodgieter inschakelen. Deze vakmensen pakken het wc ontstoppen op een andere manier aan. Loodgieters hebben namelijk speciale apparatuur en gereedschappen tot hun beschikking waarmee zij exact de locatie van de blokkering kunnen vaststellen.  En daarna de meest hardnekkige verstoppingen van de wc kunnen oplossen. Vaak gaan mensen wanneer hun wc verstopt is zelf aan de slag, maar zijn zij na verschillende mislukte pogingen alsnog genoodzaakt om een loodgieter in te schakelen voor het ontstoppen. Als het probleem zo snel mogelijk moet worden opgelost, kunt u daarom beter meteen met de specialist contact opnemen.

Vlaardingers in de kou door cv-problemen

By | Blog

De winter is Nederland binnengetreden, met lagere temperaturen, kortere dagen en cv-problemen tot gevolg. Onder andere Vlaardingen en omgeving kreeg te maken met een sterk groeiende vraag naar ervaren cv-monteurs voor het verhelpen van de ontstane cv-problemen. Helaas bleken er niet voldoende cv-monteurs beschikbaar te zijn om alle woningbezitters dezelfde dag nog van een oplossing te kunnen voorzien. Het toont aan hoe groot het tekort aan cv-monteurs inmiddels geworden is. Ook onze branche vereniging heeft aandacht besteed aan dit probleem: “Tekort technici is acute bedreiging voor groei“.

Ook onze eigen loodgieters in Vlaardingen waren dagenlang druk in de weer met het oplossen van storingen in cv-ketels. Vaak ligt de oorzaak van een dergelijke storing bij de slijtage die aan onderdelen van de cv-ketel is ontstaan, grote stofhopen tussen deze onderdelen, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden om een dergelijke cv-storing in de toekomst te voorkomen.

Preventief onderhoud aan de cv-ketel essentieel

Om de kans op cv-ketelstoringen zo klein mogelijk te maken, is regelmatig onderhoud aan de cv-ketel essentieel. Door de cv-ketel regelmatig te onderhouden kunnen onderdelen die een beginnende slijtage vertonen, tijdig vervangen worden. Zo wordt voorkomen dat u tijdens de wintermaanden te maken krijgt met storingen. Ook zal de cv-monteur van ons loodgietersbedrijf in Vlaardingen uw cv-ketel volledig reinigen aan de binnenzijde. Stofhopen worden weggehaald, de leidingen worden gecontroleerd op kalkvorming, enzovoorts. Dergelijke onderhoudswerkzaamheden zijn erg lastig zelf uit te voeren, waardoor de hulp van een vakman zeer wenselijk kan zijn.

Zelf uw cv-ketel resetten bij storingen

Niet bij iedere cv-ketelstoring heeft u de hulp van een cv-monteur nodig om deze te herstellen. Zeker bij de modernere cv-ketels is het relatief eenvoudig om de cv-ketel volledig te resetten, met het bedienpaneel aan de voorzijde van de cv-ketel. Soms ligt het probleem namelijk niet bij de hardware van het apparaat, maar bij de firmware die hierop geïnstalleerd is. Door de cv-ketel te resetten zullen de problemen vaak al snel verholpen zijn.

Hoe het resetten van een cv-ketel in z’n werk gaat, verschilt per cv-ketel. In de handleiding van uw apparaat vindt u hoe het resetten van uw eigen cv-ketel werkt. Mocht u de handleiding van uw cv-ketel per ongeluk verloren zijn, dan kunt u vaak een digitale versie op de website van de producent van uw cv-ketel downloaden.

Met spoed een cv-monteur inschakelen

Mocht het resetten van de cv-ketel niet voor een oplossing zorgen, dan kunt u met spoed een cv-monteur in Vlaardingen inschakelen. Onze cv-monteurs staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Door de grote vraag naar ervaren cv-monteurs in de wintermaanden, kan de wachttijd iets langer zijn dan gebruikelijk is.

cv-ketel vervangen

Moet ik mijn CV ketel vervangen?

By | Blog

Als huiseigenaar kunt u zich wellicht afvragen: wanneer moet ik mijn CV ketel vervangen? Deze vraag kan bijvoorbeeld in uw opkomen wanneer de verwarmingsketel een reparatie nodig heeft. Of wanneer de energiekosten hoger zijn dan normaal. Als loodgieters helpen wij u graag om de juiste momenten te bepalen wanneer een CV ketel vervangen noodzakelijk of een slimme investering is. Een gemiddelde CV ketel moet na ongeveer 12 tot 15 jaar vervangen worden. Soms kan een vervanging echter ook eerder noodzakelijk zijn.

Oude CV ketel is niet meer betrouwbaar

Op het moment dat een CV ketel het einde van de levensduur nadert dan zal u steeds vaker met problemen van het apparaat te maken krijgen. Onderdelen gaan kapot waardoor een loodgieter langs moet komen. De loodgieter moet een reparatie uit te voeren en het apparaat functioneert niet meer als vanouds. Het duurt bijvoorbeeld vele malen langer voordat er warm water uit de kraan komt. Daarnaast lijkt het opwarmen van de woonkamer een eeuwigheid te duren. De oude CV ketel is niet meer betrouwbaar en dit is een duidelijke indicatie dat u het apparaat beter kunt laten vervangen voor een nieuwer model.

Vervangen voor een besparing van energie

Het vervangen van de CV ketel brengt niet alleen de snelheid en betrouwbaarheid terug waarmee uw woning van warmte voorzien kan worden. Een nieuwe CV ketel plaatsen zal ook voor een besparing van energie zorgen. Zeker als de huidige verwarmingsketel al enkele jaren oud is zal het nieuwe model gegarandeerd een stuk zuiniger zijn. De laatste jaren is het rendement van een CV ketel vele malen beter geworden. Een HR ketel behaalt zelfs een rendement van meer dan 100 procent. De kosten die gepaard gaan met een CV ketel vervangen kan u door de verlaging van de energiekosten binnen enkele jaren terugverdienen.

Wat moet u doen bij een lekkage?

By | Blog

Het is bij ontdekking van een lekkage zaak dat u zo snel mogelijk actie onderneemt. Welke actie u het beste kunt ondernemen, hangt uiteraard af van de specifieke lekkage. We zullen hieronder diverse lekkages bespreken en aangeven wat u daarbij het beste kunt doen.

Een gaslekkage

Wanneer er sprake is van een gaslek, is er een levensbedreigende situatie aanwezig. Meestal ruikt u het gaslek pas wanneer er al veel gas in de ruimte is opgehoopt. Het belangrijkste is om de gaskraan dicht te draaien. Wanneer u eenvoudig bij de hoofdschakelaar kunt, is het aan te raden om die dicht te draaien. Neem hierbij echter geen risico’s en vermijd statische ontladingen en zet ook zeker geen licht aan. Het kleinste vonkje en een klein beetje statische elektriciteit kan al voldoende zijn om de boel te laten ontploffen.

Doe vervolgens ramen en deuren open en ga naar buiten. Wacht op een veilige afstand en bel dan de brandweer. Vermeld dat er sprake is van een gaslek. De loodgieter kan vervolgens komen om het lek weer te verhelpen.

Een waterlekkage

Wanneer er sprake is van een waterlekkage, kunt u het beste de loodgieter bellen. Het is van belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hierdoor kan immers veel schade worden voorkomen. Wanneer niet tijdig actie wordt ondernomen, kan er onnodig veel water weglekken met allerlei aanvullende schade tot gevolg.

Een loodgieter kan u tevens adviseren om eerst uw verzekeraar in te schakelen. U weet dan precies wat er allemaal door de verzekeraar wordt gedekt alvorens de loodgieter echte kosten gaat maken. Dat is immers wel zo prettig. Vaak is hierbij de opstalverzekering van belang.

Loodgietersvak in de toekomst

Loodgietersvak in de toekomst

By | Blog

Het loodgietersvak is de laatste jaren flink veranderd en zal dat in de toekomst ook zeker blijven doen. De meeste veranderingen hebben te maken met het feit dat duurzaamheid en zuinig met energie omgaan steeds belangrijker wordt. De loodgieter in Vlaardingen krijgt daardoor met steeds nieuwe innovaties en technieken te maken. Hierdoor ontstaat de noodzaak voor iedereen die in het loodgietersvak actief is om zichzelf continu door te blijven ontwikkelen. Een loodgieter moet van alle veranderingen op de hoogte blijven. Dit betekent onder andere leren hoe het installeren, repareren en onderhouden van nieuwe toepassingen uitgevoerd moet worden. In deze blogpost brengen je op de hoogte van enkele nieuwe innovaties waar een loodgieter in zijn vak mee te maken krijgt en wat er voor de toekomt nog allemaal aan zit te komen.

Verwarming met slimme thermostaten

De manier waarop mensen hun woning verwarmen is iets dat de laatste jaren flink veranderd is. De loodgieter Vlaardingen gaat over alles dat met de verwarmingsinstallatie te maken heeft en deze veranderingen hebben dan ook hun uitwerking op het loodgietersvak gehad. Zo heeft de loodgieter nu bijvoorbeeld ook met slimme thermostaten te maken. Deze stellen een huiseigenaar in staat om met veel meer controle een woning te verwarmen. Op een slimme thermostaat kan een programma ingesteld worden waardoor de verwarming automatisch uit- en aangeschakeld wordt op tijdstippen dat de bewoners het huis verlaten of juist thuiskomen. De meeste mensen willen graag een slimme thermostaat in huis hebben omdat dit hen in staat stelt om energie te besparen. De loodgieter Vlaardingen wordt regelmatig gevraagd of hij wil helpen om slimme thermostaten in te stellen ook moet de vakman weten hoe storingen opgelost kunnen worden.

Zonneboilers, warmtepompen en combi-ketels

De thermostaten zijn niet de enige dingen die op het gebied van verwarmingssystemen zijn veranderd. Ook de apparaten die de warmte opwekken hebben de nodige veranderingen ondergaan. Een moderne cv ketel is een totaal ander apparaat dan de modellen van enkele jaren geleden. Daarnaast zijn er nieuwe apparaten bijgekomen die warmte voor een woning kunnen opwekken. Een voorbeeld hiervan is de warmtepomp. Een soort tegenovergestelde koelkast die warmte uit de aardbodem en buitenlucht haalt en deze extra verwarmt. Een andere toepassing die voor dit doeleinde gebruikt kan worden is de zonneboiler. Dit apparaat zet zonne-energie om in warmte waarmee vervolgens water in een boiler wordt verwarmd. Een zonneboiler heeft ook een speciale combi-ketel nodig die bijspringt om het huis te verwarmen als dit noodzakelijk is. Het zijn allemaal nieuwe technieken die een aantal jaren geleden nog niet in het loodgietersvak voorkwamen. Om werkzaamheden aan deze toepassingen uit te kunnen voeren moet een loodgieter daarom continu kennis en vaardigheden uit blijven breiden.

Opkomst van hightech toiletten uit Azië

Een toepassing waar loodgieters op dit moment nog maar weinig mee te maken hebben zijn de hightech toiletten die al wel vooral in Azië zeer populair zijn. De verwachting is echter dat deze trend ook naar Europa zal komen overwaaien. Dit zou betekenen dat de loodgieter Vlaardingen zich weer tal van nieuwe technieken moet aanleren. De hightech toiletten zijn namelijk met allerlei elektronica en andere technologische snufjes uitgerust. Zo worden de toiletten bijvoorbeeld met water dat onder druk staat doorgespoeld. Verder wordt de toiletbril met elektriciteit verwarmd en hebben sommige modellen zelfs een mp3 speler. Loodgieters moeten daarom ook gaan leren hoe zij op een veilige manier elektriciteit op een toilet kunnen aansluiten. Iemand die in het loodgietersvak werkzaam is kan vrij eenvoudig leren hoe bepaalde elektronica moeten worden aangesloten. Een elektricien zal echter veel meer moeite hebben om te leren hoe hij een toilet moet installeren en aansluiten.

Call Now Button