Nieuws

Het reinigen van een dakgoot

By | Blog

De dakgoot van jouw woning in Vlaardingen zorgt ervoor dat hemelwater wordt afgevoerd naar het riool. Het water stroom vanaf het dak de dakgoot in en belandt vervolgens via de regenpijp in de riolering. De gemiddelde inwoner van Vlaardingen denkt dat dit zonder slag of stoot gaat. Dit is echter niet het geval. Rommel in de dakgoot kan er namelijk voor zorgen dat hemelwater niet of nauwelijks meer wordt afgevoerd. Het is dus zaak om jouw dakgoot regelmatig te reinigen.

Er komt veel rommel in de dakgoot terecht


De dakgoot zit bij veel huizen in Vlaardingen op een behoorlijke hoogte. Hierdoor kun je vanaf de grond niet zien of ze schoon zijn of niet. Heb je jouw dakgoot eigenlijk nog nooit schoongemaakt? Dan is de kans groot dat er behoorlijk wat rommel in ligt. Zo kunnen takjes en bladeren zich bijvoorbeeld ophopen in de dakgoot. Indien er veel van deze rommel aanwezig is, bemoeilijken zij de waterafvoer.

 

Hoe reinig je de dakgoot


De dakgoot is betrekkelijk eenvoudig zelf schoon te maken. Je hebt namelijk voldoende aan een paar handschoenen, een lege emmer en een ladder. Plaats allereerst de ladder tegen de muur en klim omhoog. Zorg ervoor dat er onderdaan iemand staat die de ladder vasthoudt. Inspecteer de dakgoot vervolgens op rommel. Ligt er veel troep in? Verwijder dit dan handmatig en gooi de rommel in de emmer. Eenmaal beneden gooi je het (blad)afval in de groene container. Heb je hoogtevrees? Of wil je het reinigen van de dakgoot uitbesteden? Dan kun je ook een dakdekker inschakelen.

Wat is het gevolg van een dakgoot vol rommel?


Indien jouw dakgoot in Vlaardingen vol rommel ligt, loopt deze ongetwijfeld regelmatig over. Het water komt zo op de grond terecht in plaats van in het riool. De kans is bovendien aanwezig dat water langs de muur naar beneden loopt. Indien er kieren, scheuren of gaten in de muur zitten, stroomt het water mogelijk naar binnen. Hierdoor is de kans op een lekkage aanwezig. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat jouw dakgoot schoon blijft.

Verstopte afvoer

Hoe voorkom ik een verstopte afvoer?

By | Blog

Een verstopte afvoer kan erg vervelend zijn. Als het water in de gootsteen, douchebak of de wastafel in de badkamer of het toilet niet doorloopt is er een acuut probleem dat meteen moet worden opgelost. Er zijn natuurlijk wel dingen waar je rekening mee kunt houden om te voorkomen dat je afvoer verstopt raakt. De belangrijkste is om geen zaken door de afvoer te willen spoelen die daar niet thuishoren. Zo hebben veel mensen de neiging om van alles door het toilet te spoelen dat eigenlijk gewoon in de vuilnisbak hoort.

Pas op met het wegspoelen van vloeibare vetten

Een zeer beruchte oorzaak van een verstopte afvoer is vloeibaar vet. Dit wordt vaak gebruikt om te bakken of te frituren. Als de friteuse moet worden schoongemaakt, gooi dan het vloeibare vet nooit in de gootsteen. Ook als je goed naspoelt met heet water is de kans enorm groot dat je afvoer acuut verstopt raakt. Een goede tip is om de fles waar het vet in gekocht is te bewaren en het gebruikte vet hierin terug te gieten en de fles vervolgens weg te gooien. Maar ook een klein restje jus of bakvet kan al een verstopte afvoer geven. Gooi dit dus niet door je gootsteen maar in de afvalbak, eventueel in een verpakking die toch moet worden weggegooid.

Maak het afvoerputje regelmatig schoon

Zaken als haren en etensresten kunnen zorgen voor een verstopte afvoer. Het is dus zaak om het afvoerputje regelmatig schoon te maken. Dit is geen prettig klusje, maar het moet wel echt gebeuren. Doe je dat niet dan loop je het risico dat je tijdens het douchen of bij het doen van de vaat ineens geconfronteerd wordt met een afvoer die niet meer doorloopt. En dan moet het probleem per direct worden aangepakt. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen.

Is de zonneboiler dé toekomstige, nieuwe energiebron?

By | Blog | No Comments

Voor het verwarmen van water wordt nog vaak gebruikgemaakt van een cv-ketel. In dit apparaat vindt verbranding plaats, waardoor water opwarmt. Dit zorgt er onder meer voor dat u warm kunt douchen. Nadeel van deze manier van verwarmen is dat het u energie kost. Er wordt immers gas gebruikt bij de verbranding en daarnaast werkt de ketel op stroom. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om water op een andere manier te verwarmen. We doelen in dit geval op een zonneboiler. Steeds meer mensen stappen over naar deze manier van verwarmen. Maar is dit eigenlijk dé toekomstige, nieuwe energiebron?

Helft minder energie met behulp van een zonneboiler

Een zonneboiler is een stuk beter voor het milieu dan een cv-ketel. Waarom? Omdat u aanzienlijk minder energie verbruikt. Voor wat betreft het opwarmen van warm water scheelt dit u ongeveer de helft aan energie. Het loont dus zeker om een zonneboiler te plaatsen. Wat u nog wel moet weten is dat een zonneboiler het water niet verwarmd met behulp van zonnepanelen. Nee, u moet speciale panelen op uw dak laten installeren om water te kunnen verwarmen. Dit is (opnieuw) een flinke investering, maar u plukt hier in de toekomst ongetwijfeld uw vruchten van!

Nooit helemaal afstand doen van een cv-ketel

Heeft u een zonneboiler aangeschaft? Dan denkt u mogelijk dat uw cv-ketel de deur uit kan. Dit is echter niet het geval. Met behulp van een zonneboiler kunt u uw huis immers niet verwarmen. Daarbij komt dat boiler op zonnekracht in de winter niet echt van toegevoegde waarde is. In de winter schijnt de zon immers een stuk minder. ’s Zomers kunt u zo’n beetje al uw water verwarmen met een zonneboiler, maar dit is in de wintermaanden zeker niet het geval. Uw cv-ketel moet in dat geval bijspringen voor het verwarmen van het water.

Is een HR-ketel geschikt voor duurzaam verwarmen?

By | Blog

Bent u bezig uw woning te verduurzamen? Dan is de kans groot dat u zonnepanelen op uw dak heeft geplaatst. Mogelijk maakt u ook wel gebruik van een zonneboiler of warmtepomp om uw water te verwarmen. Is dit laatste niet het geval? Dan verwarmt u het water in uw woning met behulp van een cv-ketel. Indien dit een ketel van de oude generatie is, is dit natuurlijk niet bepaald duurzaam. Op dit gebied kunt u dus zeker nog een slag slaan. Het vervangen van uw ketel is in dat geval een stap in de juiste richting. Een HR-ketel kan dan een goede optie zijn. Maar is een HR-ketel eigenlijk wel geschikt voor duurzaam verwarmen?

Wat maakt een HR-ketel duurzaam?

Kent u het verschil niet tussen een gewone cv-ketel en een HR-ketel? Geen paniek, want u bent echt niet de enige. Met u zijn namelijk nog talloze mensen. Jammer, want een HR-ketel is waarschijnlijk een stuk duurzamer dan de ketel die u nu aan de muur heeft hangen. Maar wat maakt deze ketel nu eigenlijk duurzamer? De manier van verbranding. Bij een gewone cv-ketel verdwijnt de condens die vrijkomt bij verbranding via de afvoerpijp. In het geval van een HR-ketel is dit niet het geval. Hier wordt de warmte uit deze waterdamp juist gebruikt om te verwarmen. Doordat de warmte uit condens water of lucht verwarmt, hoeft de ketel minder hard te werken. Zo wordt dus energie bespaard.

Combineer HR-ketel met zonneboiler of warmtepomp

Heeft u zonnepanelen op uw dak en ook een HR-ketel? Overweeg dan ook eens een zonneboiler of hybride warmtepomp aan te schaffen. Waarom? Omdat u deze prima met elkaar kunt combineren. Het aanschaffen van een duurzaam verwarmingssysteem is zeker de moeite waard wanneer u veel warm water verbruikt. De warmtepomp of zonneboiler is in dat geval de eerste verwarmer van het water. Een HR-ketel doet uitsluitend dienst als naverwarmer. Indien er weinig zon is, heeft u niet veel aan een zonneboiler. Een HR-ketel kan in dat geval makkelijk bijspringen, waardoor u toch over warm water beschikt.

HR-ketel voor u interessant? Vraag het een loodgieter!

Er zijn heel wat mensen die twijfelen of een HR-ketel voor hen interessant is. Het is weliswaar duurzamer, maar is het de investering ook waard. Om antwoord te krijgen op uw vraag, doet u een beroep op een loodgieter. Hij kan namelijk bij u langskomen om de situatie te bekijken. Bovendien kan hij gelijk uitleg geven over een HR-ketel. Adviseert een loodgieter u om uw cv-ketel te vervangen door een hoogrendementsketel? Sla zijn advies dan vooral niet in de wind.

Urinoirs worden in steeds meer Nederlandse huizen aangelegd

By | Blog

Urinoirs bent u gewend om in openbare toiletruimtes te zien. In een rij aan de muur in een mannentoilet om precies te zijn. In openbare gelegenheden wordt voor een urinoir aanleggen gekozen omdat hiermee zoveel mogelijk mannen tegelijkertijd hun behoefte kunnen doen in een kleine ruimte. Het is de reden dat de wachtrij voor vrouwen bij het toilet in de meeste gevallen een stuk langer is. De voornaamste reden dat u urinoirs in de toiletruimtes van openbare gebouwen ziet hangen mag duidelijk zijn. Maar wist u dat er ook steeds meer urinoirs in Nederlandse huizen aangelegd worden?

Voordelen van urinoir in huis

De voornaamste reden voor een urinoir aanleggen in huis is natuurlijk niet uzelf in staat stellen om zoveel mogelijk mensen tegelijk te laten plassen. In Nederlandse huizen hangen dus niet vijf urinoirs naast elkaar aan de muur. In plaats daarvan wordt gekozen voor een enkel exemplaar. Er zijn dan ook andere voordelen van een urinoir in huis die ervoor zorgen dat mensen deze keuze maken. Zo neemt het sanitair bijvoorbeeld een stuk minder ruimte in beslag als een traditionele wc-pot. Door het kleinere formaat is ook minder water nodig voor het doorspoelen.

Als extra of enige wc-pot

Wat wij als loodgieter merken is dat mensen die een urinoir laten aanleggen, het sanitair vaak als een extra wc-pot gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de badkamerruimte waar al een wc-pot staat. Doordat meerdere gezinsleden echter in de ochtend tegelijk opstaan ontstaat er nog weleens een wachtrij. Dit kan makkelijk opgelost worden met een extra urinoir aan de muur. Deze kan overigens ook als enige wc-pot dienen. Bijvoorbeeld in een badkamer waar geen ruimte is voor een traditionele wc-pot. Een urinoir stelt u in dat geval in staat om ’s ochtends te plassen en direct onder de douche te stappen.

Leidingen in muur aanleggen

Voor het plaatsen van een urinoir is leidingen in de muur aanleggen noodzakelijk. Het sanitair heeft ongeveer gelijke aansluitingen nodig als een wastafel. Een grote afvoer is niet per se noodzakelijk omdat heet urinoir, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar urine hoeft af te voeren. In een badkamer heeft u echter meestal niet nog een set extra aansluitingen van een wastafel over. U heeft daarom de hulp van een loodgieter nodig om leidingen in de muur aan te leggen. Voor een ervaren loodgieter is dit een simpele klus die bestaat uit een aantal standaard werkzaamheden.

Gaat u oud sanitair verwijderen? Doe dit altijd met beleid

By | Blog

Is de douche, wastafel of toilet in uw woning aan vervanging toe? Of gaat u uw complete badkamer verbouwen? Dan moet u eerst oud sanitair verwijderen. Doe dit niet voordat u een goed doordacht plan heeft. Dit is zeker noodzakelijk wanneer u uw complete badkamer gaat verbouwen. Maak in dat geval altijd een plattegrond en teken de nieuwe situatie. Weet u inmiddels wat u te doen staat? Dan kunt u uw oude sanitair verwijderen. Begin niet met slopen, maar verwijder oud sanitair altijd met beleid. Waarom? Dat leggen wij u hier uit.

Schade aan leidingwerk


Het is niet verstandig om oud sanitair te verwijderen met een moker. Toch kiezen veel mensen hier wel voor. Voornaamste reden is dat dit een stuk sneller gaat dan alles afzonderlijk demonteren. Dat klopt inderdaad, maar de kans op schade aan het leidingwerk is ook een stuk groter. Zo kunt u met de moker bijvoorbeeld de afvoer of waterleiding raken. Indien u deze beschadigt, moet het leidingwerk vervangen worden. Het is dan ook verstandiger om een baco of waterpomptang te gebruiken voor het demonteren van oud sanitair.

Waterschade

Wanneer u kiest voor de snelste manier van oud sanitair verwijderen, ontstaat er waarschijnlijk ook waterschade. De kans is immers groot dat u vergeet de hoofdkraan dicht te draaien. Indien u het leidingwerk raakt, spuit het water er met grote snelheid uit. De kosten voor de verbouwing van bijvoorbeeld uw badkamer kunnen hierdoor aanzienlijk hoger uitvallen.

Voorkom dergelijke problemen met hulp van loodgieter


Wilt u waterschade voorkomen en ook uw leidingwerk niet aantasten? Laat oud sanitair dan gewoon verwijderen door een loodgieter. Een loodgieter weet namelijk precies wat hij hierbij moet doen. Hierdoor weet u zeker dat er geen schade ontstaat. Wilt u er tevens zeker van zijn dat uw nieuwe sanitair juist wordt aangesloten? Laat dit dan ook gewoon over aan een loodgieter. Op deze manier bent u verzekerd van een juiste aansluiting en is de kans op problemen minimaal.

Riool verstopping

Zo ontstop je het doucheputje

By | Blog

Heb je altijd al willen weten hoe je het doucheputje kunt ontstoppen zonder dat je daar een vies gezicht van ranzigheid bij hoeft te trekken? Gelukkig kan het met onderstaande tips. We kennen namelijk allemaal wel de situatie waarin je heerlijk onder de douche wil ontspannen en het water ineens tot je enkels komt. Wat doe je daar nu aan? Soms is het putje ook nog eens slecht te bereiken of moeilijk te openen. Hoe kun je dan het putje op een handige manier schoonmaken en ontstoppen? Het kan met onderstaande tips!

Om wat voor verstopping gaat het?

Allereerst is het zaak om te achterhalen om wat voor verstopping het precies gaat. Gaat het om een dot haren die zijn doorgespoeld? Mogelijk kun je dan met een trekveer of ouderwetse plopper aan de slag om de verstopping te verhelpen. In dat geval is de verstopping namelijk oplosbaar en kan het voldoende zijn als je de verstopping met een trekveer uit elkaar duwt of met een plopper verder de afvoer in duwt. Het water wat door de afvoer stroomt doet vervolgens de rest. Maar wanneer er een object is doorgespoeld, bijvoorbeeld een washandje, dan moet dat object er echt uit gehaald worden. Doe je dat niet en ga je met allerhande materialen aan de slag om de verstopping weg te krijgen, dan zal de verstopping enkel nog erger worden.

De ouderwetse plopper

In veel gevallen kan een ouderwetse plopper al uitkomst bieden. Zorg dan ook altijd dat je zo’n plopper in huis hebt. Niet alleen voor verstopte doucheputjes, maar ook voor de afvoer van een wasbak of toilet. Je kunt zo de meeste verstoppingen zelf te lijf gaan. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om zelf een verstopping te verhelpen, schakel dan een ervaren bedrijf in. Er zijn ondernemingen genoeg die hun werk maken van het verhelpen van verstoppingen.

Erkend loodgietersbedrijf

Wanneer is een loodgietersbedrijf betrouwbaar?

By | Blog

Er zijn vandaag de dag grote aantallen loodgieters actief. Het kost dan vaak ook niet veel moeite om een loodgieter te vinden. Lang niet alle loodgieters zijn echter ook even bekwaam. Zo zijn er tegenwoordig genoeg oplichters op de markt die zich voordoen als loodgieter. Zij zijn echter niet aangesloten bij een erkend loodgietersbedrijf. Hierdoor krijgt u vaak torenhoge rekeningen wanneer zij vertrekken. En daarbij komt dat zij het werk ook nog niet goed hebben uitgevoerd. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Doe dan een beroep op een betrouwbaar loodgietersbedrijf. In deze tekst vertellen wij u hoe u een erkend loodgietersbedrijf kunt herkennen.

De benodigde diploma’s

Veel mensen hebben geen idee wanneer een loodgietersbedrijf erkend is en wanneer niet. Een loodgietersbedrijf voert doorgaans de term ‘erkend’ wanneer de loodgieters over de benodigde diploma’s beschikken. Hierdoor weten zij namelijk precies hoe zij bepaalde werkzaamheden uit moeten voeren. Bij loodgieters zonder diploma is dit doorgaans niet het geval. Daarbij komt dat een erkend loodgietersbedrijf vaak enkel werkt met ervaren loodgieters. Zo zijn al uw loodgietersproblemen binnen de kortste keren verleden tijd.

Het voordeel van een erkend loodgietersbedrijf

Het grote voordeel van een erkend loodgietersbedrijf is dat u altijd juist geholpen wordt. Loodgieters die over de benodigde papieren beschikken, weten immers precies wat zij moeten doen bij problemen. Hierdoor kunt u ervan op aan dat het probleem altijd juist verholpen wordt. Daarbij komt dat de kans op herhaling altijd tot een minimum beperkt wordt bij een erkend loodgietersbedrijf.

Een erkende van een louche loodgieter onderscheiden

Wilt u een betrouwbare loodgieter inschakelen? Dan weet u mogelijk niet waar u precies op moet letten. Een erkende loodgieter rijdt doorgaans in een bus met de naam van het bedrijf erop. Ook is de kans groot dat hij in kleding loopt van een erkend loodgietersbedrijf. Daarnaast laat een opgeleide loodgieter u nooit tekenen voordat hij zijn werkzaamheden heeft uitgevoerd. Hierdoor hoeft u dus ook niet bang te zijn voor een torenhoge rekening en een onopgelost probleem. Heeft u een loodgieter op het oog? Trek deze dan altijd even na via het internet. Kijk of ze een website hebben en zoek naar contactgegevens. Indien alles aanwezig lijkt, is de kans groot dat u te maken heeft met een erkend loodgietersbedrijf.

De wc is verstopt, wat nu?

By | Blog

In iedere woning kan het zomaar een keer voorkomen dat de wc verstopt raakt. Dit kan veroorzaakt worden doordat verkeerde spullen door de wc gespoeld zijn, maar ook bij normaal gebruik kan een verstopping voorkomen. De grote vraag is op dat moment echter niet wat eerder is gebeurd, maar wat nu gedaan moet worden om van het probleem verlost te worden. Een verstopte wc komt namelijk met verschillende hinderlijke bijverschijnselen. U kunt de wc niet meer gebruiken, doordat u ontlasting niet meer kunt doorspoelen. Dit gaat ook gepaard met vervelende geurtjes en zeer onhygiënische situaties wanneer de verstopping zorgt voor het overstromen van de wc-pot.

Zelf een verstopte wc verhelpen

Wanneer een wc nog niet volledig verstopt is kunt u vaak zelf nog het probleem verhelpen. De wc ontstoppen is dan een kwestie van de gedeeltelijke blokkering in de afvoerbuis loskrijgen. Voor uw eerste poging om dit te realiseren kunt u het beste een ontstopper gebruiken. Dat is een houten stok met een grote rubberen zuignap hierop bevestigd. De ontstopper zet u op het gedeelte van de wc waar normaal het water door wegspoelt. Door vervolgens pompende bewegingen te maken, terwijl de zuignap zich vastzuigt, creëert u een vacuüm waardoor de verstopping los kan komen. Indien dit niet werkt dan kunt u ontstoppingsmiddelen gebruiken en daarna een nieuwe poging met de ontstopper wagen.

Loodgieter voor hardnekkige verstoppingen

Is uw wc verstopt door een volledige blokkering van de afvoerbuis. Dan lukt het meestal niet meer om dit probleem zelf op te lossen. Voor dit soort hardnekkige verstoppingen kunt u het beste een professionele loodgieter inschakelen. Deze vakmensen pakken het wc ontstoppen op een andere manier aan. Loodgieters hebben namelijk speciale apparatuur en gereedschappen tot hun beschikking waarmee zij exact de locatie van de blokkering kunnen vaststellen.  En daarna de meest hardnekkige verstoppingen van de wc kunnen oplossen. Vaak gaan mensen wanneer hun wc verstopt is zelf aan de slag, maar zijn zij na verschillende mislukte pogingen alsnog genoodzaakt om een loodgieter in te schakelen voor het ontstoppen. Als het probleem zo snel mogelijk moet worden opgelost, kunt u daarom beter meteen met de specialist contact opnemen.

Vlaardingers in de kou door cv-problemen

By | Blog

De winter is Nederland binnengetreden, met lagere temperaturen, kortere dagen en cv-problemen tot gevolg. Onder andere Vlaardingen en omgeving kreeg te maken met een sterk groeiende vraag naar ervaren cv-monteurs voor het verhelpen van de ontstane cv-problemen. Helaas bleken er niet voldoende cv-monteurs beschikbaar te zijn om alle woningbezitters dezelfde dag nog van een oplossing te kunnen voorzien. Het toont aan hoe groot het tekort aan cv-monteurs inmiddels geworden is. Ook onze branche vereniging heeft aandacht besteed aan dit probleem: “Tekort technici is acute bedreiging voor groei“.

Ook onze eigen loodgieters in Vlaardingen waren dagenlang druk in de weer met het oplossen van storingen in cv-ketels. Vaak ligt de oorzaak van een dergelijke storing bij de slijtage die aan onderdelen van de cv-ketel is ontstaan, grote stofhopen tussen deze onderdelen, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden om een dergelijke cv-storing in de toekomst te voorkomen.

Preventief onderhoud aan de cv-ketel essentieel

Om de kans op cv-ketelstoringen zo klein mogelijk te maken, is regelmatig onderhoud aan de cv-ketel essentieel. Door de cv-ketel regelmatig te onderhouden kunnen onderdelen die een beginnende slijtage vertonen, tijdig vervangen worden. Zo wordt voorkomen dat u tijdens de wintermaanden te maken krijgt met storingen. Ook zal de cv-monteur van ons loodgietersbedrijf in Vlaardingen uw cv-ketel volledig reinigen aan de binnenzijde. Stofhopen worden weggehaald, de leidingen worden gecontroleerd op kalkvorming, enzovoorts. Dergelijke onderhoudswerkzaamheden zijn erg lastig zelf uit te voeren, waardoor de hulp van een vakman zeer wenselijk kan zijn.

Zelf uw cv-ketel resetten bij storingen

Niet bij iedere cv-ketelstoring heeft u de hulp van een cv-monteur nodig om deze te herstellen. Zeker bij de modernere cv-ketels is het relatief eenvoudig om de cv-ketel volledig te resetten, met het bedienpaneel aan de voorzijde van de cv-ketel. Soms ligt het probleem namelijk niet bij de hardware van het apparaat, maar bij de firmware die hierop geïnstalleerd is. Door de cv-ketel te resetten zullen de problemen vaak al snel verholpen zijn.

Hoe het resetten van een cv-ketel in z’n werk gaat, verschilt per cv-ketel. In de handleiding van uw apparaat vindt u hoe het resetten van uw eigen cv-ketel werkt. Mocht u de handleiding van uw cv-ketel per ongeluk verloren zijn, dan kunt u vaak een digitale versie op de website van de producent van uw cv-ketel downloaden.

Met spoed een cv-monteur inschakelen

Mocht het resetten van de cv-ketel niet voor een oplossing zorgen, dan kunt u met spoed een cv-monteur in Vlaardingen inschakelen. Onze cv-monteurs staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Door de grote vraag naar ervaren cv-monteurs in de wintermaanden, kan de wachttijd iets langer zijn dan gebruikelijk is.

Call Now Button